Je seksleven een boost geven: zó pakken jullie dat aan

28.06.2022 12:00
Beeld: Shutterstock

Wil je je seksleven een boost geven, word je van de tantracursus gestuurd. Van rollenspel tot seks met een pilletje op: lezeressen vertellen hoe ze weer zin kregen in zoenen en vrijen.

Marieke (34) en Arno (35) doen het op de gekste plekken.

“Het begon als een spannend geintje. We arriveerden in ons Franse vakantiehuis, de kinderen lagen in het zwembad en ik zei: ‘Niemand ziet ons in deze tuin, we kunnen het overal doen.’ Arno stond meteen paraat. Sindsdien is het een sport geworden seks te hebben op spannende plekken. In het park tijdens de hond uitlaten, op een luchtbedje in zee, ik heb hem zelfs weleens te grazen genomen in een café, onder de tafel. Het wordt een tikkeltje dwangmatig. De kinderen zijn nog niet weg of wij denken: waar zullen we het nu eens doen?”

Rollenspel

Cathy (38) en Mario (44) doen aan rollenspellen.

“Ik paradeer niet in een zusterpakje door de slaapkamer, maar Mario en ik vinden het wel spannend toneelstukjes op te voeren. Kom ik ’s avonds de woonkamer binnen en zeg ik: ‘O wat doet u nou, mijnheer, mijn man komt zo thuis.’ Zegt hij: ‘Ik kan het niet helpen mevrouw, ik zag u vanmiddag bij de bakker en wil weten hoe u voelt.’ Zo acteren we dan een hele vrijpartij door. Heerlijk.”

Het Beste Toetje

Julie (41) en Gijs (42) bezoeken zo’n vier keer per jaar een parenclub.

“De eerste keer was doodeng – wat als we ouders van school tegenkwamen: de juf in een string? – maar eenmaal binnen voelde ik me al snel op mijn gemak. De sfeer was zo relaxed. Nu ons leven vooral om de kinderen draait, vond ik het heel opwindend Gijs eens in een erotische setting te zien.

De enige domper: we liepen een ruimte binnen waar zo veel stellen bezig waren, dat ik tegen een muur van sekslucht aanliep. Bah. Maar in het kamertje waarin we ons konden afzonderen, en met een open of gesloten gordijntje konden kiezen of anderen naar ons keken, ontdekte ik mijn voyeuristische kant. De vonken vliegen er na zo’n avond nog weken vanaf in de slaapkamer. Kortom: een seksclub is leuker dan een kroeg of restaurant, en nergens krijg je een lekkerder toetje.”

Swingen

Sigrid (37) en Roel (40) staan sinds kort ingeschreven op een swingerssite.

“Toen we ons profiel aanmaakten – sexy foto’s, spannende nicknames – rukten we elkaar binnen een uur de kleren van het lijf. Geen idee of we onze swingersplannen echt in de praktijk gaan brengen, de gedachte eraan is al opwindend. We chatten nu met twee stellen, maar het idee dat we echt met ze afspreken vind ik voorlopig nog doodeng. Het is zo al heerlijk; na negen jaar huwelijk fantaseren we er weer lustig op los. Erics laptop is sindsdien wel verboden terrein voor de kinderen; voor je het weet klikken ze op onze browsegeschiedenis.”

In de watten leggen

Mirjam (40) en Ernst (45) vrijen soms met een goede vriendin.

“Een week voordat ze komt klappen we al uit elkaar van de spanning. We bedenken hoe we haar in de watten gaan leggen, en sturen de kinderen uit logeren. Opa en oma hebben er alle begrijp voor dat Ernst en ik weleens willen gaan stappen en uitslapen. Ze hebben geen idee.”

Met vuur spelen

Tinka (40) en Julian (49) hebben een open relatie.

“We houden van elkaar, maar vrijen ook met anderen. Zo doen we het al zeven jaar. Bij vrienden zagen we het ene na het andere huwelijk uit elkaar spatten zodra hun kinderen groter waren geworden. We wilden dat voorkomen en vroegen ons af: wat vinden wij nou echt belangrijk in ons huwelijk en hoe houden we het spannend? Geestelijke trouw en eerlijkheid zijn voor ons heilig, maar het idee van nooit meer seks met een ander, daar werden we niet gelukkig van. Je eet toch ook niet veertig jaar louter boterhammen met pindakaas? Veel vrienden vinden dat we met vuur spelen, wij denken van niet. Verliefd word je niet omdat je seks met iemand anders hebt, maar omdat je niet gelukkig bent in je relatie.”

Verrassing

Carla (40) en Marnix (42) verrassen elkaar met spannende dingen.

“Ik haalde Marnix op van zijn werk. In de auto naar huis liet ik hem zien dat ik geen slipje droeg. Het idee dat ik naakt onder mijn rokje in zijn kantoor had gestaan, vond ­ie razend opwindend. We proberen elkaar vaker te verrassen. Vind ik een minidildo in mijn werktas, met een post­it: ‘Ik wil dat je deze draagt tijdens je vergadering, en een foto om het te bewijzen.’ Dan maak ik snel een selfie op de wc en doe alsof ik dat ding daadwerkelijk in mijn broekje had. Soms moet je de realiteit een handje helpen.”

Plezier

Leonie (36) en Mink (40) volgden een tantracursus.

“‘Moet je doen’, zei een vriendin. ‘Is heel goed voor je relatie.’ Dus stapten Mink en ik over onze schaamte heen en gingen een avond op tantracursus. De eerste in een serie van drie, maar de overige twee hebben we nooit gehaald. We kregen er zo onbedaarlijk de slappe lach, dat we eruit zijn uitgestuurd. ’s Avonds hebben we alsnog fantastisch gevreeën. Niet vanwege de tantra, maar omdat we zo’n lol hadden gehad.”

Tijd voor elkaar nemen

Jelena (39) en Samuël (42) hebben als regel: nooit langer dan drie dagen zonder seks.

“Op een avond keek ik naar Samuël die op de bank in slaap was gevallen en realiseerde me dat we al drie weken niet hadden gevreeën. Ik miste hem opeens zo. Ik kuste hem wakker en we vreeën de sterren van de hemel. Zo moeilijk was het dus niet om gewoon zin te maken. ‘Ik mis jou ook’, zei Samuël toen ik vertelde dat ik meer intimiteit wilde. Sindsdien zorgen we ervoor dat we nooit langer dan drie dagen geen seks hebben. Niet dat het altijd lukt hoor, soms zijn we zo moe dat we elkaar aankijken en zeggen: ‘Morgen dan maar?’ Het gaat er vooral om dat we heel bewust tijd voor elkaar nemen.”

Opgaan in je gevoel

Regina (38) en Don (48) slikken xtc om in de mood te komen.

“Als de kinderen bij vriendinnetjes logeren, slikken we een pilletje. Gordijnen dicht, verwarming hoog en poedelnaakt alleen maar opgaan in je gevoel. De seks die we dan hebben is met niks te vergelijken. Je ziet elkaar op zo’n ander niveau, alles voelt zo veel intenser.”

Lees ook – Rianne en haar man plannen hun seksleven: ‘Vrijdag is letterlijk onze vrij-dag’

Het smeermiddel van je relatie

Hanna (38) en Phil (37) hebben eens in de twee weken een babysit.

“Dat seks het smeermiddel is van je relatie, dat is zo waar. Nadat we in drie jaar tijd drie kinderen kregen, knuffelden we alleen nog maar en praten deden we al helemaal niet meer. ‘Ik heb vaker seks met mezelf dan met jou’, zei Phil op een avond. Au. We besloten eens in de twee weken op vrijdag een babysit in te plannen en weer tijd voor elkaar te maken. Soms nemen we vrij en gaan we gewoon een dag de stad in of naar de sauna, soms gaan we gezellig uit eten. Dan kijk ik naar hem en denk: ik kan je wel opvreten. Na zo’n avond duiken we heerlijk tussen de lakens voor een heerlijke vrijpartij. Of niet, maar dan komt dat op een ander moment. We zien elkaar in elk geval weer als geliefden in plaats van als vader en moeder.”

Trek iets chics aan

Zeyneb (41) en Aadam (41) maken zich mooi voor elkaar.

“Aadam loopt thuis op badslippers, als het even kan met sportsokken. ‘Schat,’ zei ik een tijd geleden, ‘ik krijg er spontaan een slappe van.’ Hij moest er hard om lachen, en zei: ‘Nee, jij ziet er lekker uit in die loungebroek.’ Ik schrok ervan. Hij had gelijk, we liepen erbij als slonzen. Ik heb die broek in de vuilnisbak gegooid en kocht drie nieuwe lingeriesetjes. ‘Nu jij nog’, zei ik. Sindsdien maken we ons eens per week mooi voor elkaar. Zodra de kinderen slapen duik ik de badkamer in, maak me opnieuw op en trek iets chics aan. Of ik kom thuis van mijn werk en tref Aadam aan in een strak pak. Als je aantrekkelijk blijft voor elkaar, komt de zin vanzelf.”

Aandacht

Tamara (39) en Bart (45) volgden een massagecursus.

“We hadden elkaar geen beter cadeau kunnen geven dan die massagecursus. Wat een feest: je leert elkaar op zo’n andere manier aanraken. We masseren elkaar als we zin hebben in vrijen, maar ook als een van ons hoofdpijn heeft of gestrest is. Zo aandachtig met elkaars lichaam bezig zijn, dat is pas echte intimiteit.”

Langzaam maar zeker

Susanne (35) en Arfan (40) gingen naar een seksuoloog.

“Na twee helse bevallingen voelde ik me totaal geruïneerd. Ik voelde geen lust, ik kreeg de boel niet warm, mijn clitoris leek gevoelloos. Nadat een fysieke oorzaak was uitgesloten, adviseerde een seksuoloog ons een tijdje te vrijen zonder te neuken. Het duurde even, maar langzaam ontspande ik omdat ik wist dat het er niet van zou komen. Heel langzaam bloeide ik weer open. Nu, een jaar later, hebben we ons seksleven weer redelijk op de rit. We komen er wel.”

Cadeautjes

Simone (38) en Silvan (47) hebben een koffer vol seksattributen onder het bed.

“Silvan was degene die op een vrijdagavond aarzelend een cadeautje tevoorschijn haalde. Het was een vibrator. Mijn eerste ooit en een meer dan welkom geschenk nu ons seksleven zo was ingedut. We hadden de nacht van ons leven en daarna was het hek van de dam. Onder ons bed ligt inmiddels een doos met een slot. Daarin zit onze collectie. Het leukste item: de We­Vibe, een speeltje dat ik in mijn slipje draag dat Sil op afstand kan bedienen. Het zweepje dat ik in een opwelling aanschafte was een iets minder groot succes, maar hé: al doende leert men.”

Extra leuk: bij besteding vanaf 60 euro bij EasyToys krijg je met code KEKMAMA2022 10 euro korting. Geldig op het gehele assortiment.

Telefoonseks

Selma (33) en Joost (38) doen het via de smartphone.

“‘Kruip eens wat dichter tegen me aan’, appte Joost op een ochtend. Hij was weer eens in het buitenland voor zijn werk. ‘Wat voel je heerlijk’, stuurde ik terug. We belandden in een vurige seks­chat inclusief happy ending. Sindsdien doen we regelmatig aan telefoonseks. De ene keer bellen we, de andere keer via de app, soms sturen we alleen spannende foto’s. Nu even niet hoor, denk ik weleens, ik verschoon net een poepluier. Dan pakken we de draad een paar uur later weer op.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.