Vaste swingersrelatie: ‘De kinderen denken dat Anne en Sef een extra oom en tante zijn’

24.04.2023 06:07

De visite ineens vertellen dat je een swingersrelatie hebt, zou op z’n minst enige commotie veroorzaken. Daarom houdt deze moeder haar lippen stijf op elkaar.

Riska (34), acht jaar samen met Cees (40), moeder van tweeling Joep en Teun (7):

“Al sinds mijn puberteit stel ik vragen bij het monogamieprincipe. Het is immers de gewenste norm. Als ik de discussie hierover aanging met vriendinnen of vriendjes, kreeg ik alleen maar negatieve reacties. Blijkbaar vond niemand het een aantrekkelijk idee om zijn partner te delen, uit te lenen of zijn echtelijk bed uit te breiden. Ik snapte dat nooit. Waarom kon het niet anders dan het standaardplaatje? Waarom mocht je niet van meer mensen tegelijk houden?

Monogamie

Mijn eerste echte vriend vond het nog wel een geil idee dat ik bi was en wilde een keer ‘een vrouw erbij’ wel overwegen, maar niet verder gaan dan dat. Terwijl ik me juist niet kon voorstellen dat ik de rest van mijn leven bij één man of vrouw zou blijven.

Toen het tussen ons uitging, heb ik me ingeschreven bij een onconventionele datingsite. In mijn profiel gaf ik al aan dat ik graag een vaste relatie en kinderen wilde, maar wel een waarin de seksuele moraal iets ruimer mocht liggen.

“Hij zocht een partner met een ‘open mind en open heart’

Een van de eerste serieuze reacties was van Cees; zes jaar ouder dan ik en al eens eerder getrouwd. Ook hij had ontdekt dat het monogame hem totaal niet lag. Het was zelfs reden voor de scheiding geweest. Hij zocht nu een partner met een ‘open mind en open heart’.

Gelijkgestemden

Wij hadden een enorme klik en werden smoorverliefd. Gek genoeg hebben we de eerste twee jaar niks met anderen gedaan. Ook omdat ik zwanger raakte van de tweeling en veel van onze tijd werd opgeslokt door de kinderen. We deden wel wat ruigere SM-spellen, maar hadden alleen seks met elkaar.

Na twee jaar namen we meer tijd voor elkaar en onze fantasieën. We bezochten samen een keer een erotische beurs en gingen naar een parenclub. Daar kwamen we in contact met gelijkgestemden: stellen die ook van een avontuurtje hielden. Vanaf dat moment gingen we vaker.

Lees ook – ‘Swingen heeft ons huwelijk een enorme boost gegeven’ >

Full swap swingers

Zo hebben we uiteindelijk ook drie jaar geleden Anne en Sef leren kennen, een jong, nog kinderloos stel van net 26 die ‘full swap swingers’ zijn en openstonden voor een vast stel. Ik voelde al direct bij de eerste ontmoeting vlinders toen ik Anne zag. Ze is heel knap: superslank, grote borsten en prachtig lang haar. Maar ook Sef vond ik aantrekkelijk.

Die avond belandden we met zijn vieren in een kamer van de parenclub, waar we het heel fijn met elkaar hadden. Ik zoende met Anne en vree met Sef, andersom bevredigde Anne weer mijn man. Het voelde voor ons alle vier heel natuurlijk.

Een groot festijn

Inmiddels hebben we de parenclubs losgelaten en hebben we een officiële swingersrelatie met hen. Dat houdt in dat we elkaar minstens twee keer per maand een heel weekend zien. Meestal komen zij naar ons, omdat wij kinderen hebben en het makkelijker is als de jongens in hun eigen bed slapen.

Maar als de kinderen bij opa en oma logeren, rijden wij naar Brabant. In zo’n weekend doen we meer dan alleen van echtelijk bed wisselen. We maken uitstapjes, gaan lekker ergens eten of naar de film. De kinderen, die hen ook kennen, weten niet beter dan dat ze een extra oom en tante zijn. Ze hebben geen idee wat er verder gebeurt. We hebben op zolder een heel groot bed staan en een soort slaapbank die je als bed kunt uitklappen.

“Meestal wisselen we van partner en liggen Sef en ik in het ene en Anne en Cees in het andere bed”

In een swingersweekend maken we er een groot festijn van. Meestal wisselen we van partner en liggen Sef en ik in het ene en Anne en Cees in het andere bed. Maar het komt ook voor dat Anne en ik samen vrijen en de mannen toekijken. Cees zou nog wel wat met Sef willen doen, oraal bijvoorbeeld, maar dat wil Sef niet. Hij is honderd procent hetero. Dat is ook prima.

Aanvulling

Ik kan oprecht zeggen dat ik het geen punt vind dat Cees zo dol is op Anne. Ik hou zelf ook van Anne en Sef. Ze zijn geen bedreiging voor ons huwelijk, eerder een aanvulling. Mijn ouders en sommige vrienden kennen Sef en Anne van verjaardagen. Ze weten dat we bevriend zijn, maar hebben geen idee dat we seks met elkaar hebben.

Vanwege de negatieve reacties die ik vroeger kreeg, heb ik besloten hier niet open over te zijn. Ook al doen we er niemand kwaad mee en is het 2023, ik heb gemerkt dat de maatschappij niet klaar is voor mensen die hun (seks)leven anders willen inrichten.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

In samenwerking met Kek Mama