Noot aan de man: dít zijn de leukste speelgoed-muziekinstrumenten

20.10.2021 13:54
leukste muziekinstrument speelgoed Beeld: Getty Images

We geven rijkelijk toe, speelgoed muziekinstrumenten staan ook niet bovenaan óns cadeaulijstje voor de kids. Maar goed, aangezien je geluid producerende speeltjes nooit 100% kunt weren uit je huis én instrumenten en muziek maken wel leerzaam kunnen zijn, dachten we: laten we er toch eens induiken.


Speelgoed muziekinstrument voor je kind

Dat muziek goed is voor ons brein, is je misschien niet onbekend. Maar wist je dat muziek maken juíst voor (jonge) kinderen super waardevol is? Door naar muziek te luisteren, ben je bezig met harmonie en klanken waardoor bijna elk deel van de hersenen ‘aan’ gaat. Door je kleine al vroeg kennis te laten maken met muziekles, kan dit een flinke boost zijn voor zijn cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden. 

We snorden daarom de leukste muziekinstrumenten op voor je kind om mee te spelen, af en toe. Kunnen we naast schermtijd misschien ook kabaaltijd invoeren?
 

1. Djeco ‘Animambo’ instrumentenset

Héél even oefenen en je waant je met de vrolijke ‘Animambo’-set zo op vakantie in Zuid-Amerika. Nou ja, de looks van deze drie instrumenten van Djeco zorgen daar in ieder geval wel voor. De tamboerijn, castagnetten en sambabal zijn duurzaam en stevig, en produceren prima muziek. Tijd voor een feestje!
– Set van 3 instrumenten
– Gemaakt van hout
– Stimuleert het ritmegevoel en de motoriek

Dit leuke setje wil ik meteen shoppen

 

2. Haba klankkrokodil

In plaats van drie losse instrumenten beschikt deze leuke ‘klankkrokodil’ van Haba over maar liefst vier instrumenten. Je kind kan z’n lol op met een ratelaar, een trom, een metallofoon en een belletje.
– Afmeting: 48x18x8 cm
– 4 instrumenten in één
– Uitneembare trommel en stokjes

Dit lijkt mij een ideaal ‘huisdier’ voor mijn kind

 

Lees ook
Met deze draagbare geluidboxen geniet je overal van je favoriete muziek >

 

3. Bontempi elektronische piano

Heb jij een mini Wibi in huis lopen (of hoop je die te kunnen creëren #hehe), dan is een kleine piano een geweldig eerste muziekinstrument. Dit elektrische exemplaar van Bontempi is zelfs meer dan dat: de mini-vleugel is uitgerust met een verstelbare microfoon, 31 toetsen, vier geluiden, vier ritmes, maar liefst 22 demoliedjes en lichteffecten. Pas het volume en tempo aan, neem liedjes op en sluit je telefoon erop aan om de favo nummers van je kind mee te spelen. Geinig extraatje: een krukje om op te zitten.
– Afmetingen: 53 x 35 x 31 cm (L x B x H)
– Met verschillende leerniveaus
– Voeding: 4x R6/AA 1,5V-batterijen (niet meegeleverd)

Shoppen! Ik kan niet wachten op de concerten van m’n mini

 

4. Muziektafel

Waarom gaan voor één instrument als je zelf een heel orkest kunt zijn? Met de muziektafel van Janod Pure is er keuze te over, want dit compact vormgegeven speelgoed in aantrekkelijke pastelkleuren bevat maar liefst 6 instrumenten. De libelle en tamboerijn zijn afneembaar. Maestro, muziek!
– 6 instrumenten
– 15,5 x 30,5 cm
– Gemaakt van hout

Wauw, dit muziekspektakel wil ik in huis halen

 

Lees ook
Speelgoed kopen voor je peuter: waar moet je op letten? >

 

5. Plan Toys drumstel

Hóe cool gaat dit staan in de speelhoek? Dit toffe houten ‘pretend & play’ drumstel van Plan Toys is een droom voor mini-rockers in de dop. Een base drum met pedaal, een trommel, een snaredrum en een hi-hat, dit is the whole shebang. De hele set is gemaakt van hout, maar toch heeft iedere trommel zijn eigen, unieke geluid. Met rubberen drumsticks voor niet ál teveel lawaai.
– Formaat: 40×85,5×24,5 cm (BxHxD)
– Stimuleert de ontwikkeling van het ritmegevoel
– Duurzaam geproduceerd

Dit briljante instrument krijgt zéker een plekje in mijn huis

 

Is je kind al een stapje verder en toe aan het serieuzere werk? Dít wil je weten over muziekles voor kinderen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >