Nu de meivakantie achter de rug is, gaat het snel: nog maar twee maanden en dan begint de zomervakantie. Gaan jullie dit jaar voor weekje zon, zee en strand in Spanje of met de auto naar Zeeland? De eerste vraag die opborrelt bij het zoeken naar een vakantie is vaak: wat mag het kosten?
Lees verder onder de advertentie
Met het vakantiegeld in het vooruitzicht is dit toch echt de maand om je zomervakantie te gaan boeken. Een hele puzzel, elk jaar weer. Gaan we vliegen? Blijven we in Nederland? Wat is een leuke camping of een fijn hotel voor de kinderen en voor jezelf? En dan nog de kosten. Goedkoop op reis gaan lijkt tegenwoordig een zeldzaamheid. Wat geven we gemiddeld uit aan de belangrijkste gezinsvakantie van het jaar?
Lees verder onder de advertentie
Gemiddelde kosten zomervakantie
Volgens het CBS gingen Nederlanders in 2023 gemiddeld 2,5 keer op vakantie. Voor de zomervakantie wordt meestal het grootste budget gereserveerd. Hier geven Nederlanders gemiddeld 600 euro per persoon aan uit. Voor een gezin van vier personen (met twee kinderen) kom je dan al gauw op zo’n 2400 euro.
Lees verder onder de advertentie
Dit is natuurlijk nog niet het hele bedrag, want dit gaat alleen over het boeken. Op vakantie geef je vaak ook nog geld uit aan een dagje waterpark, souvenirs en talloze ijsjes. Katsjing! Dat wordt tijdens het boeken betalen met de ogen dicht.
Hoeveel geld een vakantie kost hangt natuurlijk ook af van de lengte van je reis. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders liefhebbers zijn van korte vakanties. Gemiddeld duurt een reis 10,8 dagen voor een vakantie buiten Nederland en in Nederland gemiddeld 5,5 dagen.
Tot slot zette het CBS nog op een rij waar we het liefste heengaan in de zomer. Ons buurland Duitsland blijft de ongekende favoriet van de meeste Nederlanders. Frankrijk staat op de tweede plek en Spanje op de derde plek. Wij zijn benieuwd: waar ga jij dit jaar heen en wat is jouw vakantiebudget?
Lees verder onder de advertentie
Ga jij dit jaar op all inclusive vakantie? Tara ook en vindt dat we moeten stoppen met mensen shamen die op all-inclusive vakantie gaan. Je leest haar column hier.
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.
Hoe weet je wat je kind écht meemaakt tijdens een speelafspraakje? Veel ouders vinden het lastig om het gesprek hierover op gang te brengen. Psycholoog Victoria Barendsen deelt drie eenvoudige, maar doeltreffende vragen die helpen om open en eerlijke gesprekken met je kind te voeren.