In samenwerking met Kek Mama

Waarom déze app een druk leven lekkerder maakt – én makkelijker

01.06.2023 09:00

Ga er maar aan staan: na een lange werkdag ook nog eens de inspiratie vinden voor een maaltijd die én vers is, én die je kinderen lekker vinden. Lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar het kan dus echt. Nog mooier: je hoeft er maar bar weinig voor te doen.

Kek Mama-redacteur Mirthe vond het altijd maar ingewikkeld, gezond én vers koken voor haar kind. “Liep ik door de supermarkt, dan waren veel producten helemaal niet zo vers als ik zou willen, terwijl ik het wel belangrijk vind dat mijn kind gezonde en verse etenswaren binnenkrijgt. Toen ik hoorde over online supermarkt Crisp, die kakelverse ingrediënten biedt, wilde ik dat wel eens proberen. Dus downloadde ik de app, maakte ik een profiel aan en ging ik boodschappen doen. Heel fijn hoe snel en makkelijk dit werkte.”

Verse producten, van dichtbij en uit het seizoen

“Ik kwam ogen en oren tekort. Zóveel lekkere dingen, maar ook zóveel opties. Gele courgettes en tijger aubergines uit het seizoen bijvoorbeeld, die zie je niet in alle supermarkten. Die tijger aubergines zijn natuurlijk nogal een specifiek voorbeeld, maar sowieso zijn alle producten van Crisp dus vers en seizoensgebonden. Denk aan boerenkaas, diréct van Verhoef Kaasboerderij uit Nieuwerburg aan den Rijn. Brood dat is gebakken door een echte bakker (tip: de croissants zijn een mega aanrader). Aardbeien die zoeter dan zoet smaken, rechtstreeks van de teler uit Made. Natuurlijk is het ook leuk om af en toe even zelf langs de kaasboer of traiteur te hoppen, maar dat kost best veel tijd en hoeft dus niet meer, want alle lekkere producten van lokale makers heeft Crisp bij elkaar verzameld in de app. Hoe fijn is het dus dat je via Crisp alsnog aan die producten kunt komen? Niet alleen de versproducten zijn trouwens fijn, ook over de andere producten is nagedacht – denk aan chocoladerepen met fairtrade cacao, gezonde dadelrepen (ideaal tussendoortje), schoonmaakmiddelen gemaakt van natuurlijke ingrediënten, duurzame afvalzakken en lokaal gebrouwen biertjes. En dat is maar een greep, want het aanbod is eindeloos.”

Lekker overzichtelijk

De app is trouwens ook hartstikke overzichtelijk, want ik navigeerde naadloos tussen alle verschillende categorieën – denk aan brood, beleg, groenten en fruit. Nog enthousiaster werd ik van de pakketten die je kunt bestellen. Voor een filmavondje bijvoorbeeld (hallo sweet & salty popcorn en chocola), of als je de Mexicaanse vibe te pakken hebt en zelf nacho’s wil maken. Nog fijner: met één klik op de knop heb je alles in je digitale winkelmandje zitten – je zoekt je dus geen breuk naar alle afzonderlijke producten.”

Kookinspiratie

“Tot zover was ik dus enthousiast, maar de eeuwenoude vraag bleef: wat eten we vandaag? Ik zie weleens een leuk receptje op Instagram voorbij komen of blader in een kookboek, maar écht inspiratie voor doordeweeks, als ik een drukke dag had gehad en snel iets op tafel wilde zetten dat lekker en gezond is, had ik vaak niet. Ook daar heeft Crisp aan gedacht, want de app biedt meer dan vierhonderd (!) recepten in verschillende categorieën – van snelle pasta, lekkere curry’s, een avg’tje tot aan boeuf bourguignon. Sowieso zijn alle gerechten relatief snel klaar, met een gemiddelde kooktijd van een halfuurtje – da’s goed te doen. Alle recepten worden gemaakt door receptontwikkelaars, die echt weten wat ze doen. Daardoor zijn alle recepten écht lekker, en bereid met de meest verse en lokale seizoensgebonden producten. Kies je een recept uit, dan krijg je meteen een ingrediëntenlijst voor je neus dat je zo, hup, in je mandje kunt doen. Ook kun je het aantal porties aanpassen naar de hoeveelheid personen én krijg je het recept er automatisch bij via de mail – of een speciale kookstand op je telefoon. Heb je een bepaald ingrediënt van een recept trouwens al in huis? Dan kun je dat makkelijk uitvinken voor je het in je mandje gooit. De bereidingswijze vind je ook in de app – sla het recept even in je favorieten op, dan kun je het makkelijk terugvinden.”

Hits voor kids

“Nou liep het water bij mij al in de mond bij het zien van al die gerechten. Lamsspiesjes met aubergine, couscous en yoghurt-muntdip? Yes, please! Maar iedere moeder van een peuter weet: dat gaat er bij mijn hartenlapje niet in. Ik was daarom blij verrast door de ‘Hits voor kids’ waarin tig recepten staan die sowieso in de smaak vallen bij kinderen (van pizza margherita tot aan geroosterde tomatensoep). Klopte ook trouwens, want mijn kind at het zonder morren op.”

Snelle bezorging

“Tot slot het bestelproces zelf, ook dat was een eitje. Ik vond het vooral fijn dat ik mijn boodschappen al een dag later kon laten bezorgen, zolang ik maar voor 22.00 uur ’s avonds bestelde. Bij veel supermarkten zijn die bezorgmomenten dan allang vol, of zit er sowieso minstens een dag of twee tussen. Dit is echter ideaal voor ouders zoals ik, die er op dinsdag achter komen dat er voor woensdag geen eten meer is. Crisp doet dan wat het belooft: een tijdige, milieuvriendelijke (want 100% elektrisch) bezorging, een handige track&trace, een vriendelijke bezorger en verse boodschappen waaraan geen onderdeel mist.”

Probeer het zelf met fijne korting

Lang verhaal kort? Ik ben echt enthousiast over Crisp en ga er zeker vaker bestellen. Zelf uitproberen? Met deze link ontvang jij 15 euro korting bij je eerste bestelling. Klik hier voor de korting!