Deze uitjes maken de zomervakantie compleet

07.08.2018 11:58
leuke-uitjes-voor-kinderen-in-de-zomervakantie

Of de mussen nu van het dak vallen of het pijpenstelen regent, in onderstaand lijstje vind je genoeg inspiratie om de rest van de vakantie mee te vullen.

Opdat dit de leukste zomer ooit wordt.

 

Leuk én leerzaam

Ga je met kinderen de hort op, dan is het altijd fijn dat ze ook nog iets van zo’n dag opsteken. In het museum, bijvoorbeeld. Het Museon, het Tropenmuseum, Slot Loevestein en Beeld en Geluid: Kek Mama selecteerde eerder al 14 populaire kindermusea

Of hou het simpel en ga een middag naar het park of bos. Schaf een natuurgids aan voor je kind en zoek samen naar dieren, planten, bloemen, struiken en bomen. Ook leuk: download de app ‘Vogels in Nederland’ voor meer info over (het geluid van) vogels en vind sporen van dieren met behulp van de Spoorzoeker-app van Staatsbosbeheer. Neem een goedgevulde picknickmand mee en je kind heeft de dag van z’n leven. Meer leuke en leerzame uitjes vind je hier.

 

Bij zonnig weer

Picknicken, naar een gezellig stadsstrand of buitenspeeltuin gaan: allemaal leuk als de zon schrijnt. En is het net te warm? Zoek dan de verkoeling op in het buitenzwembad of ga voor een van deze uitjes met water. 

 

Lees ook
8x leuke buitenuitjes met je kind (en nog bijna allemaal gratis ook) >

 

Voor een regenachtige dag

Waar het de ene dag bloedheet is, kan het de volgende dag flink regenen. En dan zijn deze uitjes ideaal. Blijf je liever thuis, dan kun je (nadat jullie een middag ouderwetse spelletjes hebben gespeeld) uit dit lijstje een paar goede (kinder)films of series kiezen.

 

Ook leuk voor jezelf

Van een mooie tocht met een rondvaartboot tot een gezellig festival en na afloop logeren in een tipi of boomhut: natuurlijk ben je blij als je kind blij is, maar hiermee weet je zeker dat ook jij een leuke dag (of weekend) hebt. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >