uitjes-voor-kinderen-als-het-regent

De regen komt met bakken uit de lucht, maar je hebt je kind al dagen beloofd wat leuks te doen. En nu? Bekijk deze uitjes. Stuk voor stuk ideaal bij rotweer.

Indoor speeltuin

Article continues after the ad

Leuk hoor, klauteren in een fantastisch klimpark of hangen in de touwen van een buitenspeeltuin, maar niet als het giet. Kies daarom voor een van deze indoor speeltuinen. Zo zit jij droog en kan je kind z'n energie kwijt.

 

Trampolinepark

Of ga voor een indoor trampolinepark: steeds populairder bij kinderen, daarom hebben we de leukste voor je op een rij gezet.

 

Zwembad

Drijven op een opblaasflamingo, urenlang zwemmen en -tig verschillende glijbanen uitproberen - zomerser krijg je het niet. Ga daarom naar een subtropisch zwembad en doe weer even of je in het water in Spanje dobbert. Voor wat inspiratie: de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen.

 

Lees ook
5x uitjes voor kinderen die gek zijn op dieren en de natuur >

 

Deftig theedrinken

Zelf je thee plukken en ’m vervolgens opdrinken (lekker droog in de kas) bij een stapel scones, broodjes, poffertjes en taarten. Kan bij Pluktea in Boskoop (Zuid-Holland). Voor kinderen is er een kast bomvol boeken, speelgoed en spelletjes en een minispeeltuin met trampoline, zandbak en glijbaan. En natuurlijk een speciale kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Let op: vooraf reserveren.

 

Musea

Nederland staat bol van de leuke musea voor kinderen. Bijkomende voordelen: je heb geen last van het slechte weer buiten, je kinderen vermaken zich prima en leren ook nog wat bij. De populairste musea vind je hier.

 

Spiegeldoolhof

Een doolhof uitkomen is al knap lastig, laat staan als je meer dan honderd spiegels tegenkomt. In dit doolhof in Scheveningen ben je dus wel even zoet om de weg naar buiten te vinden. De spiegels zijn geplaatst in bogen en gedecoreerd met koraal of gemaakt van scheepshout, waardoor je nooit zeker weet: is het een spiegel, boog of kan ik verder lopen?

 

Escape room

Het komt misschien niet één, twee, drie bij je op, maar ook een escape room is ongelooflijk leerzaam. Door samen te werken en verschillende cryptische puzzels op te lossen, moeten jullie binnen een bepaalde tijd de kamer uit zien te komen. Je hebt escape rooms door het hele land, maar let er wel op dat je er een speciaal voor kinderen uitkiest. Anders hebben jullie over een jaar nog die sleutel niet.

 

Theatervoorstelling

Zeker weten dat je kind de dag van z'n leven heeft? Ga dan naar een van deze theatervoorstellingen: van Brandweerman Sam tot Doornroosje, er zit voor een ieder wat leuks bij.

 

Binnenspelletjes

Blijf je toch echt liever thuis, dan kun je je kind vast paaien met dit lijstje binnenspelletjes. Mag je dat huispak gelijk aanhouden.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >