Wie denkt dat je voor een rondvaart door de grachten per se naar onze hoofdstad moet, heeft het mis: er zijn tal van mooie plekken waar je leuke rondvaarttochten met je kind kunt maken.

Amfibiebus van Splashtours – Rotterdam

Wat zo leuk is aan deze tocht is dat de Amfibiebus land en water combineert. Je rijdt eerst langs het park bij de Euromast en vervolgens door de Maastunnel naar Rotterdam Zuid. Langs de stadshaven komt de bus in Katendrecht aan bij het historische cruiseschip ss Rotterdam. Je stapt op vanaf Parkhaven 9 en eindigt daar ook. In de haven zijn genoeg lekkere restaurants, zoals de Gouden wok, berenboot en pannenkoekenboot. 

 

Grachtenrondvaart - Alkmaar

Bij de grachtenrondvaart in Alkmaar doen ze er alles aan om je kind niet stil te laten zitten in de boot. Je komt 22 lage bruggen tegen waar je voor moet wegduiken. Ook leuk: je stapt op bij de Mient en laat daar nou net een heerlijke ijssalon zitten. Lekker om achteraf nog een ijsje te halen met je kind. Deze boottocht door de kaasstad duurt 45 minuten.
 

Fluisterboten Zutphen

Is je kind helemaal gek van piraten, dan is dit een leuke boottocht voor een kinderpartijtje. Deze boot is namelijk geschikt voor grotere groepen. Bij aankomst worden de kinderen omgetoverd tot piraten, waarna ze kunnen instappen in de Piratenboot. De boot stopt nog voor een snack die via een mand naar beneden zakt.  

Lees ook
6x uitjes voor kinderen die gek zijn op muziek en theater >

 

Kidscruise ‘Gezocht: Zoetwaterpiraten!’ – Amsterdam

Harold de huiskat en Sjonnie de Amsterdamse muis nemen je mee door de Amsterdamse grachten. En samen met Sjonnie mag je kind helpen om te zorgen dat Harold niet meer bang is voor water. Tijdens de rondvaart wordt er een verhaal verteld dat je via oordoppen kunt beluisteren. Aan boord krijgen de kinderen een opdrachtenboekje en een piratenkijker om sjonnie te helpen.  

 

IJsjesvaart - Leiden

Tijdens deze rondvaarttocht is er naast het zien van alle mooie parken en monumenten nog een leuk, maar vooral lekker vooruitzicht. De boot zal tussendoor stoppen bij IJssalon Gelateria Maxims. Ideaal: je hoeft niet in een lange rij te staan wachten want het ijs wordt aan boord gebracht.

 

Prinsessenrondvaart – Amersfoort

Varen als een prinses op een prinsessenboot: dat kan in Amersfoort. Is je kind niet zo dol op prinsessen? Er zijn genoeg andere themaboten waar je voor kan kiezen, zoals de piratenboot of vleermuizenboot. Ook is er een jeugdnatuurvaart waarbij je van alles ontdekt over de natuur en het water.
 

Pets Cruise - Amsterdam

Een rondvaart waar je een app voor nodig hebt: weer eens iets anders. Met de app: ‘Pets Cruise’ kan je ‘Bluebees’ vangen in de Amsterdamse grachten. Het lijkt op het spel ‘Pokenmon Go’, waarbij je de ‘echte’ wereld op je mobiel ziet. De app laat precies zien waar je heen gaat en zodra je beweegt zie je of er bluebees zijn. De rondvaarttocht duurt 75 minuten.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief  >

 

 

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >