mooiste-picknickplekken-nederland

Je hoeft echt geen trukendoos open te trekken om je kind een leuke middag te bezorgen. Bekijk of het weer meezit, knal een mand vol met lekkers en vouw een kleed uit op een van deze heerlijke picknickplekken: zo makkelijk kan het zijn.

Plukbos - Kardinge

In het Plukbos bij Kardinge (Groningen) kan je lekker picknicken. Maar dat niet alleen: in de zomer mag je kind in het bos en bij de aangelegde akkerranden veldbloemen en fruit plukken.
Waar: Medenpad Kardinge, naast Pitch en Putt


 

Zwaakse Weel - Zeeland

In dit natuurgebied bij Goes kan je je kleed op verschillende plekken uitslaan. Bij het infopunt staat tussen de fruitbomen een grote picknickplek, maar wil je liever vlakbij het water zitten? Ga dan naar Vleugeldijk. Of kies ervoor om je bammetje tussen de vlinders bij het vlinderbelevingspad te eten.
Waar: Zwaaksedijk, Kwadendamme


 

Groot Speijck - Oisterwijk

Tegenover het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk ligt een prachtige bosweide met picknickbanken. Aan de rand staan -tig speeltoestellen en ook hier zijn verschillende speurtochten te doen.
Waar: Van Tienhovenlaan, Oisterwijk

 

Lees ook
9x kindvriendelijke parken in Nederland >

 

Stadsstranden

Heb je het niet zo op bossen? Dan kan je natuurlijk ook nog gewoon picknicken op een gezellig stadsstrand. Zo heb je minder last van insecten, iets meer van eh, zand. Hier vind je 11 kindvriendelijke stadsstranden.

 

Brunssummerheide - Limburg

Rond het bezoekerscentrum van dit natuurgebied zijn verschillende picknickmogelijkheden. Maar vergeet ook het bezoekerscentrum zelf niet. Je vindt daar informatie over de leukste speurtochten en wandelroutes.
Waar: Schaapskooiweg, Heerlen

 

Gooi en Vechtstreek


In dit natuurgebied vind je -tig picknickbankjes en mooie grasvelden. Combineer deze culinaire uitstap naar de Noord-Hollandse Gooi en Vechtstreek met een speurtocht, kinderactiviteit of bezoek aan het speelbos van OERRR. Geloof ons: de dag van jouw kind kan niet meer stuk.
Waar: Brinklaan/Gooibergstraat, Bussum

 

Boomgaard De Boswachter - Haarzuilens


De boomgaard ligt op landgoed Haarzuilens in de buurt van Utrecht. Onder de fruitbomen kan je gezellig picknicken. Volg na het eten met je kinderen de speurtocht over fruit.
Waar: Ockhuizerweg, Haarzuilens

 

De Groene Jonker - Zevenhoven

De Groene Jonker (naast de Nieuwkoopse Plassen) is een echt vogelparadijs. Maak een wandeling door het gevarieerde landschap of huur een kano en vaar naar het onbewoonde eiland de Geitenkamp.
Waar: Hogedijk, Zevenhoven

 

Ackerdijkse Plassen - Pijnacker-Nootdorp

Ontsnap aan de drukte van de stad en wandel langs boerderijen en molens, om vervolgens je kleed uit te slaan op een mooi grasveld. Ook zijn er elk seizoen talloze vogels te spotten en kun je er zwemmen.
Waar: Pijnacker-Nootdorp (in de buurt van Rotterdam)

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >