mooiste-picknickplekken-nederland

Je hoeft echt geen trukendoos open te trekken om je kind een leuke middag te bezorgen. Bekijk of het weer meezit, knal een mand vol met lekkers en vouw een kleed uit op een van deze heerlijke picknickplekken: zo makkelijk kan het zijn.

Plukbos - Kardinge

In het Plukbos bij Kardinge (Groningen) kan je lekker picknicken. Maar dat niet alleen: in de zomer mag je kind in het bos en bij de aangelegde akkerranden veldbloemen en fruit plukken.
Waar: Medenpad Kardinge, naast Pitch en Putt

More content below the advertising


 

Zwaakse Weel - Zeeland

In dit natuurgebied bij Goes kan je je kleed op verschillende plekken uitslaan. Bij het infopunt staat tussen de fruitbomen een grote picknickplek, maar wil je liever vlakbij het water zitten? Ga dan naar Vleugeldijk. Of kies ervoor om je bammetje tussen de vlinders bij het vlinderbelevingspad te eten.
Waar: Zwaaksedijk, Kwadendamme


 

Groot Speijck - Oisterwijk

Tegenover het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk ligt een prachtige bosweide met picknickbanken. Aan de rand staan -tig speeltoestellen en ook hier zijn verschillende speurtochten te doen.
Waar: Van Tienhovenlaan, Oisterwijk

 

Lees ook
9x kindvriendelijke parken in Nederland >

 

Stadsstranden

Heb je het niet zo op bossen? Dan kan je natuurlijk ook nog gewoon picknicken op een gezellig stadsstrand. Zo heb je minder last van insecten, iets meer van eh, zand. Hier vind je 11 kindvriendelijke stadsstranden.

 

Brunssummerheide - Limburg

Rond het bezoekerscentrum van dit natuurgebied zijn verschillende picknickmogelijkheden. Maar vergeet ook het bezoekerscentrum zelf niet. Je vindt daar informatie over de leukste speurtochten en wandelroutes.
Waar: Schaapskooiweg, Heerlen

 

Gooi en Vechtstreek


In dit natuurgebied vind je -tig picknickbankjes en mooie grasvelden. Combineer deze culinaire uitstap naar de Noord-Hollandse Gooi en Vechtstreek met een speurtocht, kinderactiviteit of bezoek aan het speelbos van OERRR. Geloof ons: de dag van jouw kind kan niet meer stuk.
Waar: Brinklaan/Gooibergstraat, Bussum

 

Boomgaard De Boswachter - Haarzuilens


De boomgaard ligt op landgoed Haarzuilens in de buurt van Utrecht. Onder de fruitbomen kan je gezellig picknicken. Volg na het eten met je kinderen de speurtocht over fruit.
Waar: Ockhuizerweg, Haarzuilens

 

De Groene Jonker - Zevenhoven

De Groene Jonker (naast de Nieuwkoopse Plassen) is een echt vogelparadijs. Maak een wandeling door het gevarieerde landschap of huur een kano en vaar naar het onbewoonde eiland de Geitenkamp.
Waar: Hogedijk, Zevenhoven

 

Ackerdijkse Plassen - Pijnacker-Nootdorp

Ontsnap aan de drukte van de stad en wandel langs boerderijen en molens, om vervolgens je kleed uit te slaan op een mooi grasveld. Ook zijn er elk seizoen talloze vogels te spotten en kun je er zwemmen.
Waar: Pijnacker-Nootdorp (in de buurt van Rotterdam)

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

More content below the advertising

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

More content below the advertising

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >