buitenzwembaden voor kinderen
Beeld: Visual Hunt

Trek je zwemkleding uit de kast, smeer jezelf en je bloedjes goed in en zoek de verkoeling op bij één van deze buitenzwembaden: een en al genieten.

Flevoparkbad - Amsterdam

buitenzwembaden

Het grootste zwembad van Amsterdam met een 50 meterbad, een ondiep kinderbad, pierenbad en speeldorp. De zonneweide is perfect onderhouden en geeft een mooi uitzicht.
Adres: Insulindeweg 1002, Amsterdam

 

Binnenmaas - Mijnsheerenland

buitenzwembaden

Spetteren in het kleuterbad, springen van de duikplank, baantjes zwemmen, glijden van de verschillende glijbanen en zonnen op de ligweiden: bij de Binnenmaas is 't allemaal mogelijk. Fijn weetje: de baden zijn tot een aangename temperatuur van 22 ºC verwarmd.
Adres: Vrouwehuisjesweg, Mijnsheerenland


Lees ook
12x de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen >

 

Splesj - Hoeven

buitenzwembaden

Waterspeelpark Splesj in Hoeven (tussen Breda en Roosendaal) is het grootste waterspeelpark van Nederland. Nergens vind je zoveel pijlsnelle en metershoge glijbanen in de openlucht bij elkaar. Oh, en het spray-park is zelfs 't allergrootste van Europa (900 m2).
Adres: Oude Antwerpsepostbaan 81B, Hoeven

 

Boschbad - Apeldoorn

buitenzwembaden

Het Boschbad heeft drie baden, een recreatiebad, wedstrijdbad en een waterspeeltuin: geschikt voor jong en oud, dus. Ook voor een potje midgetgolf kun je hier terecht.
Adres: Felualaan 29, Apeldoorn

 

Goffertbad - Nijmegen

buitenzwembaden

Ga je van de duikplank in het wedstrijdbad of poedel je liever in het peuterbad? Het maakt allemaal niet uit, want voor alle leeftijden is hier genoeg vertier. Er is een ligweide om te zonnen, er zijn diverse waterspeeltoestellen voor jonkies en een groot bad met glijbaan voor oudere kinderen.
Adres: Goffertweg 22, Nijmegen

 

De Kerkvlekken - Havelte

buitenzwembaden

Met twee royale baden, waaronder een kleuterbad, twee glijbanen en twee springplanken, biedt zwembad De Kerkvlekken plezier voor alle leeftijden. Op de grote en beschutte speelweide vind je een airtrampoline en pannakooi.
Adres: Havelter Schapendrift 9, Havelte

 

De IJzeren Man - Weert

buitenzwembaden

Hier vind je buitenbaden, een overdekt zwembad met golfslagbad én een spectaculaire glijbaan. Je kunt gebruik maken van speelattracties (megastormbaan en een loopmat) en het instructiebad met watersproeiers is speciaal voor jonge kinderen. Vanuit de Beachclub heb je goed overzicht op het recreatiebad.
Adres: Geurtsvenweg 1, Weert

 

Openluchtzwembad Aardenburg

buitenzwembaden

Dit zwembad ligt midden in een mooie, groene omgeving. Het bad is 50 x 25 meter groot en is voorzien van een duikplank en een glijbaantje in het eerste bad. Daarnaast is er nog een peuterbad met fijne speeltoestellen. Rondom het zwembad is er een grote ligweide, een speeltuin met beachvolleybalveld, petanquebaan en een pannaveld.
Adres: Herendreef 57, Aardenburg

 

Klarenbeek - Arnhem

buitenzwembaden

Er is een speeltuin, een pannaveldje, een lekker zonterras en (dat is helemaal fijn) drie verwarmde baden: een peuterbad voor de kleintjes met speeltoestellen, een middenbad tot 100 cm voor jongere kinderen en een 25 meter bad – diepte maximaal 3,60 meter - met twee duikplanken en een glijbaan. 
Adres: Hommelseweg 536, Arnhem

 

Aquacentrum Malkander - Apeldoorn

buitenzwembaden

Met een groot buitenbad én fijne ligweide kun je je hier prima vermaken. De kinderen kunnen roetsjen van een supersnelle glijbaan en tijdens vakanties gratis meedoen met watervoetbal en een glijbaanrace.
Adres: Dubbelbeek 56, Apeldoorn

 

Openluchtzwembad Wolfslaar - Breda

buitenzwembadenHier vind je een 50 meter bad, peuterbad en een groot half diep bassin voor de ongeoefende zwemmers. Kinderen kunnen zich uitleven op drie springplanken of je hebt plezier met z'n allen: er is een joekel glijbaan voor het hele gezin.
Adres: Wolfslaardreef 105, Breda

 

Zwembad De Waterman - Wateringen

buitenzwembaden

Met een diep openluchtzwembad, een speciaal badje voor peuters en een heerlijke zonneweide met speeltoestellen, kun je hier prima een paar uurtjes vertoeven. Ook een leuke plek voor een verjaardagspartijtje of om te leren zwemmen.
Adres: Dorpskade 57, Wateringen

 

Zwembad De Waterlelie - Aalsmeer

buitenzwembaden

Met de hele familie van de glijbaan? Dat kan in buitenzwembad De Waterlelie in Aalsmeer. Ook kun je hier baantjes trekken in het 25-meter bad of van de duikplank springen. Voor de kleintjes is er een speelbad, oplopend in diepte, en peuters kunnen zich vermaken in een speciaal bad met een speelplaats. Wil je kind nog meer avontuur? Stuur 'm dan even naar binnen, want daar vind je de interactieve glijbaan 'i-Tjoep'.
Adres: Dreef 7, Aalsmeer


 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >