Speelgoed, zonnebrand en een polsbandje meenemen: lees deze en meer tips voor een geslaagd dagje strand met je kind.
Lees verder onder de advertentie
Dit neem je mee
Naast de handdoeken, schepjes, zwemkleding en wat speelgoed mag zonnebrandcrème niet in je tas ontbreken. Zeker op erg warme dagen kan de zonkracht flink zijn en verbrandt je kind dus snel. Zorg voor minimaal een factor 30 en smeer je kind een half uur voordat hij de zon ingaat, goed in. Vergeet daarbij z’n lippen en oren niet. Zeker in het water wordt je kind sneller bruin, dus smeer ‘m vaker in als hij regelmatig in de zee duikt. Heb je zonnebrand over van vorig jaar? Check hier hoe lang je de fles kunt bewaren.
Als je kind van zichzelf weinig kleur pigment heeft, laat ‘m dan een t-shirt dragen op het strand. Zo voorkom je, naast het smeren, dat z’n schouders en rug verbranden. Ook de ogen van je kind moet je goed beschermen tegen de zon, want kinderogen zijn extra kwetsbaar. Laat ‘m op het strand dus een zonnebril dragen die volledige UV-bescherming biedt.
Even bijkomen van het zandhappen? Zorg voor een shelter of een parasol, zodat je kind ook even lekker in de schaduw kan zitten.
Zandkastelen maken, dammen bouwen, schelpjes zoeken: een kind kan zich op ieder strand prima vermaken. Toch is het slim om ook wat extra geschut mee te nemen, zoals een opblaasbare strandbal of luchtbed.
Lees verder onder de advertentie
Daarnaast kun je naar een strand gaan waar ze fijne, kindvriendelijke strandtenten hebben. Niet alleen handig om een snack te scoren, ze hebben ook vaak speeltoestellen of zelfs een overdekt speelparadijs. Terwijl jij in de schaduw even bijkomt, heeft je kind plezier voor tien.
Hoe raak je je kind niet kwijt?
Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind uit het oog verliezen. Zeker op een overvol strand gebeurt dit in een split second. Houd je kind constant goed in te gaten en bespreek vóóraf wat hij moet doen als je elkaar kwijtraakt. Zo kun je afspreken elkaar bij een bepaald punt te zien, zoals een strandpaal, of dat hij naar de reddingsbrigade moet gaan en op jou moet wachten.
Lees verder onder de advertentie
Tegenwoordig kun je ook speciale polsbandjes krijgen, waar je je naam en telefoonnummer op schrijft. Raakt je kind zoek, dan kunnen anderen jou via dat bandje bereiken.
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.