Op een overvol strand gebeurt het in een split second: je kind is ineens spoorloos verdwenen. Een sos-polsbandje kan dan helpen om je kind sneller terug te vinden.
Lees verder onder de advertentie
Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind raakt zoek. En zeker als dat tijdens een zomerse dag op een bomvol strand gebeurt, weet je letterlijk niet meer waar je ‘m zoeken moet.
Ieder jaar worden op het strand en bij recreatieplassen gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt al een aantal jaar, mede dankzij de polsbandjes-campagne van de Reddingsbrigade. Het team stelt jaarlijks 250.000 gratis exemplaren beschikbaar.
Lees verder onder de advertentie
Hoe werkt het polsbandje?
Het 06-polsbandje kun je zowel op het strand als bij de binnenwateren gratis ophalen bij de Reddingsbrigade. Daarnaast kun je ‘m krijgen bij een aantal politieposten, strandexploitaties en hotels aan de kust. Op het polsbandje schrijf je je naam en telefoonnummer. Zo is de kans groter dat je snel herenigd kan worden zodra je kind (door een ander) gevonden wordt. De polsbandjes zijn de hele zomer verkrijgbaar.
Natuurlijk spreekt het voor zich dat je je kind goed in de gaten moet houden, ook als hij een polsbandje draagt. Laat hem dus niet alleen de zee in gaan en bij het water spelen en zorg ervoor dat hij altijd in je gezichtsveld is. Dus ja, je telefoon en tablet houd je in je tas.
Verder kun je met je kind een aantal afspraken maken vóórdat je naar het strand gaat:
Lees verder onder de advertentie
spreek een duidelijke plek af voor als je elkaar kwijt bent, zoals één van de strandpalen met een pictogram of tekening
vertel je kind dat hij naar de Reddingsbrigade moet gaan als hij jou kwijt is
maak een foto van je kind in badkleding. Is je kind zoek, dan kun je de hulpdiensten laten zien hoe hij er uit ziet
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.