Kind kwijt op het strand? Door dit polsbandje vind je ‘m sneller terug

10.08.2020 09:27
polsbandjes kind kwijt op strand Beeld: Shutterstock

Op een overvol strand gebeurt het in een split second: je kind is ineens spoorloos verdwenen. Een sos-polsbandje kan dan helpen om je kind sneller terug te vinden.

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind raakt zoek. En zeker als dat tijdens een zomerse dag op een bomvol strand gebeurt, weet je letterlijk niet meer waar je ‘m zoeken moet.

Ieder jaar worden op het strand en bij recreatieplassen gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt al een aantal jaar, mede dankzij de polsbandjes-campagne van de Reddingsbrigade. Het team stelt jaarlijks 250.000 gratis exemplaren beschikbaar. 

 

Hoe werkt het polsbandje?

Het 06-polsbandje kun je zowel op het strand als bij de binnenwateren gratis ophalen bij de Reddingsbrigade. Daarnaast kun je ‘m krijgen bij een aantal politieposten, strandexploitaties en hotels aan de kust. Op het polsbandje schrijf je je naam en telefoonnummer. Zo is de kans groter dat je snel herenigd kan worden zodra je kind (door een ander) gevonden wordt. De polsbandjes zijn de hele zomer verkrijgbaar.

 

Lees ook:
11x kindvriendelijke strandtenten >

Andere maatregelen

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je je kind goed in de gaten moet houden, ook als hij een polsbandje draagt. Laat hem dus niet alleen de zee in gaan en bij het water spelen en zorg ervoor dat hij altijd in je gezichtsveld is. Dus ja, je telefoon en tablet houd je in je tas.

Verder kun je met je kind een aantal afspraken maken vóórdat je naar het strand gaat:

  •  spreek een duidelijke plek af voor als je elkaar kwijt bent, zoals één van de strandpalen met een pictogram of tekening
     
  • vertel je kind dat hij naar de Reddingsbrigade moet gaan als hij jou kwijt is
     
  • maak een foto van je kind in badkleding. Is je kind zoek, dan kun je de hulpdiensten laten zien hoe hij er uit ziet

 

Meer Kek Mama lezen? Neem nu een abonnement en profiteer van de leukste aanbiedingen.