5x inspiratie voor uitjes op de woensdagmiddag

31.05.2022 15:37
uitjes woensdagmiddag kinderen Beeld: Shutterstock

Inspiratie nodig voor wat je op woensdagmiddag met je kind kunt doen? Wij hebben een fijn overzicht met voor ieder wat wils.

Actief uitje

Kies je voor één van deze leuke actieve uitjes, dan sla je twee vliegen in één klap: je kind heeft een middag lol en krijgt ook nog eens voldoende beweging. Of hij nou honderden keren op een trampoline springt of zich waagt aan een parcours in een klimbos. En komt het met bakken uit de lucht? Dan ga je gewoon naar een leuke binnenspeeltuin of subtropisch zwembad.

 

Dierenuitje

Blijdorp, Artis en Burger Zoo hebben jullie vast al vaker gezien. Maar wist je dat Nederland heel veel leuke onbekende dierentuinen heeft? Denk maar aan een uilenpark of opvangcentrum voor reptielen en amfibieën. Weer eens wat anders en je kind kijkt er z’n ogen uit. Oh, en extra leuk: meestal mag je in de onbekendere, kleine dierentuinen wat dichter bij de dieren komen.

Wil je écht eens iets heel anders, dan is het leuk om een keer een bezoek te brengen aan een alpacaboerderij of een vogelpark.

Lees ook:
7x leuke uitjes in de voorjaarsvakantie >

 

Leerzaam uitje

Uren spelen is voor je kind natuurlijk hartstikke leuk, maar het is wel zo fijn als hij er tegelijkertijd ook iets van opsteekt. Kies daarom voor één van de leukste leerzame uitjes die we voor je kind op een rij hebben gezet. Van hoe melk gemaakt wordt tot ontsnappen uit een escape room.

Uitje met de trein

Heb je geen zin om de hele woensdagmiddag binnen te blijven zitten, maar staat de auto niet voor de deur? Geen nood, dan pak je gewoon de trein. Deze kindvriendelijke uitjes kun je heel gemakkelijk per spoor bereiken. Bijkomend voordeel: je hebt geen gedoe met parkeren.

Gratis uitje

Vergeet dure pretparken en prijzige musea: hier hebben we een paar leuke gratis uitjes voor je verzameld. Ga bijvoorbeeld vliegtuig spotten, geo cachen of bezoek een open dag van een ziekenhuis of de brandweer. Je kind heeft de middag van z’n leven en je portemonnee is ook blij.

 

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.