13x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland

17.05.2021 11:00
onbekende-dierentuinen-in-nederland-met-kinderen

Een bezoek aan ARTIS of Diergaarde Blijdorp is leuk, maar eens wat anders is wel zo origineel. Daarom: 13 keer de fijnste onbekende dierentuinen in Nederland.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

1. AquaZoo Friesland

Deze dierentuin is een hele belevenis voor je kind. Er zijn oa. zeehonden, flamingo's, pelikanen, ringstaartmaki's en vari's te zien. Oh, én er is een flinke speeltuin en kinderboerderij. Dus niemand hoeft zich te vervelen.

 

Lees ook

9x de leukste dierentuinen in Nederland voor kinderen >

 

2. Orchideeën Hoeve

Hier reis je als bezoeker van werelddeel naar werelddeel en loop je tussen meer dan dan 2000 verschillende orchideeën. Ook te spotten: vlinders, leguanen en vissen. Zoals het er nu voor staat, is de hoeve nog gesloten tot en met 8 juni. De vernieuwde winkel is wel vanaf 2 juni geopend.

 

3. ZooParc Overloon

Hier leeft de grootste strohalsibissengroep (vogels) ter wereld. Maar ook zijn er cheeta's, kleine panda's, apen, kangoeroes en nog meer bijzondere dier- en plantensoorten te zien. Voor kinderen worden er speurtochten georganiseerd. 

 

4. Dierenrijk Mierlo

In Dierenrijk kan je dieren van heel dichtbij bekijken. In februari werd olifantje Rashmi geboren. Kom jij ook op kraambezoek?

Lees ook

Dit moet je meenemen als je een dag weggaat met je peuter

 

5. Uilen- en dierenpark De Paay

Dit park in Beesd is ongeveer een hectare groot en heeft zo’n 78 verschillende diersoorten. De verblijven van de dieren staan dicht bij de paden, waardoor je heel dichtbij kunt komen.

 

6. Landgoed Hoenderdaell

Bij dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna kan je een breed scala aan dieren vinden, waarvan er zelfs een paar vrij door het park lopen.

 

7. Zie-ZOO

Dit dierenpark in Volkel is de eerste ZorgZOO van Nederland. Zie-ZOO wordt namelijk grotendeels gerund door mensen met een vorm van autisme. Welke dieren je hier kunt zien? Van alles: van beesten uit Noorwegen tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Japan. 

 

8. Blanckendeall

Deze fijne plek in Tuitjenhorn is een dierentuin, speeltuin en museum in één. Ook goed om te weten: Blanckendeall is verkozen tot de meest rolstoelvriendelijke dierentuin van Nederland. 

Blanckendeall is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen.

 

9. DoeZoo Leens

Spinnen, slangen, insecten, eekhoorntjes, papegaaien: je hebt hier van alles. Als je meedoet aan de rondleiding, dan krijgt je kind (als-ie dat wil, natuurlijk) een vogelspin op z'n hand of een slang om z'n nek. Vanaf 19 mei is alleen het buitengedeelte weer geopend.

Lees ook

Dit zijn de leukste zomerjassen voor jongens

 

10. De Oliemeulen Tilburg

Ze noemen zichzelf 'het vreemdste dierenpark van Nederland'. Waarom? Hier kun je van alles verwachten: van loslopende stinkdieren tot vliegende hondjes.

De Oliemeulen is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen.

 

11. Reptielenhuis De Aarde Breda

Een hele ervaring voor kinderen, want hier mogen ze - onder begeleiding weliswaar - dieren aanraken en soms zelfs vasthouden.
 
Reptielenhuis De Aarde is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen.
 

12. Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge

Hier verwelkomen stokstaartjes je bij de ingang en kijken uilen je al vanaf de verte aan. Maar er zijn meer bijzondere dieren, zoals vossen, neusberen tropische vogels en stekelvarkens. Goed om te weten: je kunt er niet pinnen.

 

13. BestZOO

Een knus dierenpark in Best waar kinderen de dieren goed van dichtbij kunnen zien. Sta oog in oog met Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en ijsvogeltjes uit Europa. En sla ook de speeltuin en kinderboerderij niet over.
 
 
 
Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >