leuke-uitjes-voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat alweer bijna voor de deur, dus reden genoeg om lekker de hort op te gaan met je kinderen. Hier alvast een fijn lijstje om inspiratie op te doen.

1. Tropenmuseum - Amsterdam

Leuk: een bezoek aan het Tropenmuseum Junior, dat in 1975 is opgericht en daarmee het oudste kindermuseum van ons land is. In de voorjaarsvakantie kun je er de tentoonstelling ZieZo Marokko bekijken, waarbij je kind door de medina dwaalt, aan de slag gaat met mozaïek en de Arabische keukengeheimen ontdekt.

Article continues after the ad

 

2. IJsbeelden Festival - Zwolle

Met wel 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw hebben internationale kunstenaars in Zwolle sneeuw- en ijsbeelden gemaakt van wel 5 meter hoog. Zeker de moeite waard om in de voorjaarsvakantie te bezoeken. De tentoonstelling, met als thema Wereldberoemde Verhalen, is nog t/m 3 maart 2019 te zien. Handig: vanaf het NS Station Zwolle loop je er in een paar minuten naar toe. Bovendien krijg je op vertoon van het digitale entreeticket ook € 1,50 korting op de entree bij indoor speelparadijs Monkey Town. Een prima dagje uit dus.

 

3. Glowgolf tussen de Hollywood-sterren - Rotterdam

Bij Hollywood Glowgolf in Rotterdam sla je een balletje terwijl 'de groten der aarde' (van Marilyn Monroe tot beroemde filmpersonafes) toekijken. Met het blote oog is het al leuk, maar door de speciale 3D-brillen die je kunt huren wordt het nog specialer.

 

4. De Spelerij / De Uitvinderij - Dieren

Een uniek speel-, doe- en ontdekpark. In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven. Zo leer je hoe je stokbroodjes moet bakken, of kun je een 3D-kasteel, draak van piepschuim of een hart van metaal maken. Of gewoon lekker buiten spelen met de ballenmachine en gekke fietsen. 

 

Lees ook:
10x de leukste dierentuinen in Nederland voor kinderen >

 

5. Rondvaart door de grachten - Amsterdam

Altijd leuk: een rondvaart door hartje Amsterdam, maar zeker met deze speciale cruise voor kinderen. De 'Gezocht: Zoetwaterpiraten' rondvaart vertelt het verhaal van Sjonnie de Muis en bevat een opdrachtenboekje, potloden en een echte piratenkijker. De kinderen luisteren via de rondvaart naar hun eigen audio verhaal waarbij Sjonnie de Muis en Harold de Huiskat ze meenemen op avontuur door de grachten. Een ideaal uitje voor de voorjaarsvakantie, want je kunt er meteen een gezellig dagje Amsterdam van maken. 

 

6. Treinen, schepen en vrachtwagens - Zeeland

Is je kind gek op treinen of vrachtwagens? Dan mag een bezoek aan de Zeelandhallen in Goes deze voorjaarsvakantie niet ontbreken. Op 23 en 24 februari wordt daar de Modelbouwshow gehouden, waar jong en oud allerlei spoortreinen, racewagens, boten en nog veel meer voertuigen op schaal kunnen bewonderen. Oh, en je mag zelf ook helpen met bouwen. Van NS Station Goes rijdt er een pendelbus naar de Zeelandhallen. 

 

7. Schaatsmuseum - Friesland

In het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen mogen kinderen van de basisschool in de voorjaarsvakantie gratis naar binnen, onder begeleiding van een ouder of opa en oma. Ze kunnen er alles leren over schaatsen en de Elfstedentocht en op 20 & 21 februari de kinderspeurtocht 'Op zoek naar lekker winters' volgen. En dan is er ook nog warme chocolademelk met een plakje cake, die je zelf mag versieren bij de Koek-en-Zopie-tent. 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >