vogelparken Nederland
Beeld: Unsplash

De mus en ekster kan je kind waarschijnlijk zo aanwijzen. Maar wist je dat er nog veel meer mooie vogelsoorten zijn? Van klein tot groot, met de gaafste kleuren. Je ziet ze in één van deze vogelparken.

Avifauna - Alphen a/d Rijn

Dit is hét vogelpark van Nederland. Ontdek verschillende vogels tussen het groen van de Filipijnse jungle en bekijk de roze flamingo's van dichtbij in het Cubaanse moeras. In dit park mag je zelf de Australische honingpapegaaien voeren en toekijken hoe de pinguïns en pelikanen hun eten krijgen. Mis ook niet de prachtige vogeldemonstraties. Je ziet de vogels van dichtbij vliegen, eten en jagen.

Article continues after the ad

I.v.m. de coronamaatregelen koop je je tickets online en reserveer je een tijdslot.

Adres: Hoorn 65, Alphen a/d Rijn

 

De Lorkeershoeve - Lutten

Ibisen, kookaburra's, kroonkraanvogels: ooit van gehoord? In dit park leer je alles over deze bijzondere vogels. Als je geluk hebt, word je bij binnenkomst begroet door Tommy, de tamme witkuifkaketoe.

Heb je alle vogels gezien, dan kan je nog een potje midgetgolfen of biljarten (inbegrepen bij de entreeprijs) of je kind kan zich uitleven in de speeltuin. Het restaurant is gesloten i.v.m. de coronamaatregelen, maar het terras is wel open. 

Adres: De Kerkdijk 26, Lutten

 

Lees ook:
11x de fijnste onbekende dierentuinen in Nederland >

 

Vogelpark Ruinen

De vogels in dit park zijn ingedeeld per groep, zoals wad- en weidevogels uit Nederland, grote moerasvogels en papegaaien en parkieten. Ook vind je er een indrukwekkende collectie van uilen, zoals de oehoe, steenuil en dwergooruil. Kinderen kunnen lekker spelen in een speelweide en er is een terras waar je koffie, thee, frisdrank en ijs kunt kopen.

Adres: Postweg 3, Ruinen

 

Zoo Veldhoven

Voorheen het Papegaaienpark, nu een dierentuin. Maar je vindt er nog heel veel vogels: ruim 150 verschillende soorten, van roofvogels tot de kleurrijkste exotische exemplaren.

Ook hier geldt nu dat je vooraf je ticket moet reserveren.

Adres: Wintelresedijk 51, Veldhoven

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >