vogelparken Nederland
Beeld: Unsplash

De mus, ekster en merel kennen we allemaal. Maar wist je dat er nog veel meer mooie vogelsoorten te bewonderen zijn? Van klein tot groot, met de gaafste kleuren. Wij zetten de leukste vogelparken voor je kind op een rij.

Avifauna - Alphen a/d Rijn

vogelparken in Nederland

Article continues after the ad

Dit is hét vogelpark van Nederland. Ontdek verschillende vogels tussen het groen van de Filipijnse jungle en bekijk de roze flamingo's van dichtbij in het Cubaanse moeras. In dit park mag je zelf de Australische honingpapegaaien voeren en toekijken hoe de pinguïns en pelikanen hun eten krijgen. Mis ook niet de prachtige vogeldemonstraties. Je ziet de vogels van dichtbij vliegen, eten en jagen.
Adres: Hoorn 65, Alphen a/d Rijn

 

De Lorkeershoeve - Lutten

vogelparken in Nederland

Ibisen, kookaburra's, kroonkraanvogels: ooit van gehoord? In dit park leer je alles over deze bijzondere vogels. Als je geluk hebt, word je bij binnenkomst begroet door Tommy, de tamme witkuifkaketoe. Heb je alle vogels gezien, dan kan je nog een potje midgetgolfen of biljarten (inbegrepen bij de entreeprijs) of je kind kan zich uitleven in de speeltuin.
Adres: De Kerkdijk 26, Lutten

 

Lees ook:
11x de fijnste onbekende dierentuinen in Nederland >

 

 

Vogelpark Ruinen

vogelparken in Nederland

De vogels in dit park zijn ingedeeld per groep, zoals wad- en weidevogels uit Nederland, grote moerasvogels en papegaaien en parkieten. Ook vind je er een indrukwekkende collectie van uilen, zoals de oehoe, steenuil en dwergooruil. Kinderen kunnen lekker spelen in een speelweide en er is een terras waar je koffie, thee, frisdrank en ijs kunt kopen.
Adres: Postweg 3, Luinen

 

Zoo Veldhoven

vogelparken in Nederland

Voorheen het Papegaaienpark, nu een dierentuin. Maar je vindt er nog heel veel vogels: ruim 150 verschillende soorten, van roofvogels tot de kleurrijkste exotische exemplaren. Extra leuk: je mag je eigen fruit meenemen om de vogels te voeren (behalve nootjes en citrusvruchten). Bij de kassa krijg je een speciaal voerstokje.
Adres: Wintelresedijk 51, Veldhoven

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >