Zó maak je zelf de lekkerste (en mooiste) ijsjes

19.06.2020 09:32
zelf ijsjes maken Beeld: Shutterstock

Met de zomer voor de deur is niets lekkerder dan een waterijsje of hoorntje met Italiaans schepijs. Hoef je niet voor in de rij te staan bij de ijssalon – met déze recepten maak je ze gewoon zelf. 

Fruitlolly’s

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het voelt alsof het al zomer is! Wat is er dan lekkerder dan een verfrissend waterijsje? Je maakt zelf heel gemakkelijk ijsjes met Fresh Lemonade Infusion en vers fruit. Alle combi’s zijn mogelijk. Uitproberen maar! Wat is jouw favo waterijsje?? ??#receptinbio ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #FRSHMatters #FreshMatters #zomer #summer #zomerinspiratie #ijs #icecream #iceicebaby #zomersetemperaturen #recept #maaktversgemakkelijk #puur #vooriedereen #chefstalk #chefsinspiration #fruit #vers #waterijs #zelfijsmaken #versfruit #ijslolly

Een bericht gedeeld door FRSH Matters (@frshmatters) op

In veel ijsjes is het fruit gepureerd, maar als je de stukjes heel laat – zoals in dit recept – ziet het er extra gaaf uit. En de smaak is er zeker niet minder om.

 

Sinaasappel(ijsje) in de schil

Voor als je ijsbolletje eens op een andere manier wil presenteren dan op een hoorntje of in een bakje. Met dit recept maak je je eigen sinaasappelijs (zonder machine) en die eet je vanuit de schil. 

 

Lees ook:
Wetenschappelijk bewezen: ijsjes eten maakt je gelukkiger en slimmer >

 

Tropisch feestje

Deze tropische traktaties zijn eigenlijk te leuk om op te eten, toch? Je bestelt ze hier. Vul de vormpjes, een paar uur in de vriezer en smullen maar.

 

Passievrucht-ijsjes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pure fruitijsjes!!! De zon schijnt weer en daar horen ijsjes bij! Heerlijke pure fruitijsjes zonder suiker! Zelf vind ik het heerlijk als er verschillende structuren in mijn eten zitten. Deze ijsjes hebben dat ook. Door de passievruchtpitjes heb je ook nog iets knapperigs om op te bijten. Ingrediënten voor 4 ijsjes: . 1 mango . 6 passievruchten . 10 blaadjes munt of pepermunt Hoe te maken: . Pureer het vruchtvlees van de mango tot deze glad is. . Voeg hier de binnenkant van de passievruchten aan toe. . Snij de munt/pepermunt heel fijn en voeg ook deze toe. . Roer het geheel met een lepel door. . Om de smaak van de munt/pepermunt goed te laten intrekken kun je het mengsel een paar uur in de koelkast laten staan. . Giet daarna in de ijsvormpjes en plaats in de vriezer. . Geniet ervan! #ijsjes #waterijsjes #geensuiker #fruitijsjes #pure #iampure #nosugar #puurfruit #healthy

Een bericht gedeeld door Joni Beysens (@jonibeysens) op

Hartstikke lekker, hoor, die vuurrode aardbeien. Maar ook wel eens leuk om een verrassende smaak uit te proberen. Zoals deze ijsjes van passievrucht en munt. Lekker fris en door de passievruchtpitjes hebben ze ook nog een beetje bite. Het recept vind je in de Insta-post.

Suikervrij

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik maakte suikervrije aardbeienijsjes met basilicum ? Nu online #linkinbio

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Nóg gezonder: aardbeienijsjes zonder suiker. Hier lees je hoe je ze maakt.

 

 

Nog meer recepten voor de zomer?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >