speculaascake recept

Door gure wind en regen: Sinterklaas komt zeker naar je huis als je deze verrukkelijke speulaascake op tafel tovert. Ook nog eens hartstikke leuk om samen met je kinderen te maken.

Ingrediënten:

  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram rietsuiker
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 100 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk
  • 12 dadels, geweekt in lauwwarm water en ontpit
  • 1 hand gemengde, ongezouten, noten
  • Amandelen, amandelschaafsel of 'versier' amandelen ter garnering

Nodig: bakblik voor een cake, bakpapier en een keukenmachine
 

More content below the advertising

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en laat ongeveer 10-15 minuten weken in lauwwarm water zodat ze zachter worden.
     
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  3. Doe 2 flinke eetlepels kokosolie in een pannetje en laat op laag vuur zachtjes smelten.
     
  4. Dep de dadels droog en maal fijn in de keukenmachine.
     
  5. Doe vervolgens alle ingrediënten (behalve de amandelen) bij de dadels in de keukenmachine en meng een paar keer kort tot een plakkerig, dik mengsel.
     
  6. Schep dit mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en garneer met de amandelen.
     
  7. Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 50 minuten. Prik er met een satéprikker in om te kijken of hij gaar is van binnen. De prikker moet er droog uitkomen.
     

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.