Door gure wind en regen: Sinterklaas komt zeker naar je huis als je deze verrukkelijke speulaascake op tafel tovert. Ook nog eens hartstikke leuk om samen met je kinderen te maken.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten:
200 gram speltmeel
50 gram rietsuiker
2 el gesmolten kokosolie
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
100 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk
12 dadels, geweekt in lauwwarm water en ontpit
1 hand gemengde, ongezouten, noten
Amandelen, amandelschaafsel of ‘versier’ amandelen ter garnering
Nodig: bakblik voor een cake, bakpapier en een keukenmachine
Bereiding
Ontpit de dadels en laat ongeveer 10-15 minuten weken in lauwwarm water zodat ze zachter worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe 2 flinke eetlepels kokosolie in een pannetje en laat op laag vuur zachtjes smelten.
Dep de dadels droog en maal fijn in de keukenmachine.
Doe vervolgens alle ingrediënten (behalve de amandelen) bij de dadels in de keukenmachine en meng een paar keer kort tot een plakkerig, dik mengsel.
Schep dit mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en garneer met de amandelen.
Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 50 minuten. Prik er met een satéprikker in om te kijken of hij gaar is van binnen. De prikker moet er droog uitkomen.
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Ze zeggen wel eens: je moedergevoel laat je nooit in de steek. In het geval van de 33-jarige Hinde was dat ook daadwerkelijk zo. Een nietsvermoedend bezoekje aan de winkel werd daardoor een spannend uitje.