romige eenpanspasta met kokosmelk

De hele dag van hot naar her vliegen. No way dat je dan uren gaat afwassen. Met deze romige pasta heb je gelukkig maar één pan nodig.

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • 170 gram volkorenpasta
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 gram Tasty Tom tomaten, in parten
    Of een mix van smaakvolle tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 200 gram bladspinazie
  • ½ bouillonblokje


Lees ook
VIDEO: Super simpele Caramel-bacon-chili-crunch >

 

More content below the advertising

Bereiding:

  1. Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. De tomaten snijd je in parten. Los de bouillon alvast op in 250 ml heet water zodat je die straks kan gebruiken.
     
  2. Zet een hapjespan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de ui, knoflook en rode peper op laag vuur voor ongeveer drie minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg ook de tomaten toe en bak deze mee tot ze zacht beginnen te worden. Dit duurt ongeveer drie minuten.
     
  3. Nu voeg je de kokosmelk en de opgeloste bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan ook de pasta toe. De pasta kook je gaar in de kokosmelk. Na ongeveer 10 minuten is de pasta gaar. Controleer dit even voordat je de spinazie in delen toevoegt en voeg eventueel extra water toe als blijkt dat de pasta nog niet gaar is. Roer de spinazie door de pasta totdat hij slinkt.

Als alle spinazie is geslonken is de pasta klaar!

 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.