De Australische Donna Hay kookt doordeweeks voor haar twee zoons volgens het principe: snel, vers, simpel. En geloof het of niet, maar ook deze lekkere rode kipcurry maak je supersnel klaar.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten (voor 4 personen)
* 8 kippendijfilets à 125 g, met huid
* 100 g kant-en-klare Thaise rode currypasta
* 400 ml kokosmelk
* 250 ml kippenbouillon
* 1 eetlepel vissaus
* 4 blaadjes djeroek poeroet
* koriander- en basilicumblaadjes,
* peulscheuten of -kiemen en
* partjes limoen
* gestoomde groenten en pandanrijst
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de kipfilets met de huidzijde naar boven in een ovenvaste braadpan met dikke bodem. Meng currypasta, kokosmelk, bouillon en vissaus en schenk het vocht over de kip. Voeg de djeroek poeroet toe, doe een deksel op de pan en zet 20 minuten in de oven. Verwijder het deksel en laat in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden. Verdeel koriander, basilicum en peulscheuten erover en serveer met limoen, groenten en rijst.
De Braziliaanse moeder Carol Canineu, moeder van drie, herinnert zich het moment nog goed: haar zesjarige dochter liet een bakje yoghurt over de bank vallen. Ze stond op het punt om uit te barsten, maar hield zichzelf tegen.
Iedere ouder kent het: die momenten waarop je kiest tussen je kind aankleden naar maatschappelijke normen of gewoon de vrede bewaren. Tot iemand anders je er subtiel op wijst dat je misschien een grens bent overgegaan.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen. Deze week hoe een Tikkie een eind kan maken aan een jarenlange vriendschap.