Met deze verrukkelijke hapjes geniet je extra van Moederdag

07.05.2020 08:24
moederdag recepten genieten Beelden: Blue Band

Met deze vijf recepten wordt Moederdag sowieso een feest. Leuk om samen met je kinderen te maken, of om subtiel onder de neus van je partner te schuiven – ben je in ieder geval verzekerd van een verrukkelijk ontbijt op bed.

Ontbijttaartjes met granolabodem (vegan)

Ingrediënten
Voor 8 taartjes

  • 75 g ongebrande en ongezouten noten
  • 175 g havervlokken
  • 1 tl kaneel
  • 50 ml agavesiroop
  • 5 el Blue Band Iedere Dag vloeibaar
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g kokosyoghurt
  • 1 kiwi, in partjes
  • 100 g aardbeien, in plakjes
  • 50 g blauwe bessen

Extra nodig:

  • 8 mini taartvormpjes met een uitneembare bodem

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
     
  2. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Verplaats de gemalen noten naar een kom en voeg hier de havervlokken en kaneel aan toe. Roer het geheel door elkaar.
     
  3. Voeg vervolgens de agavesiroop, Blue Band vloeibaar en vanille-extract aan toe. Roer het geheel door elkaar en verdeel de granola over de taartvormpjes.
     
  4. Bak de granolabodems 15-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
     
  5. Haal de granolabodems wanneer ze afgekoeld zijn uit de vormpjes, vul de taartbodems met kokosyoghurt en garneer met kiwi, aardbeien en blauwe bessen.


Omeletmuffins met gebakken aardappeltjes

Ingrediënten
Voor 12 stuks

  • Blue Band wikkel
  • 1 vastkokende aardappel
  • 1 bosui
  • 1 tomaat
  • ½ rode paprika
  • 50 g doperwten
  • 100 g geraspte kaas
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de muffinvorm in met een stukje Blue Band wikkel.
     
  2. Schil en snijd de aardappel in blokjes in het formaat van dobbelsteentjes. Snijd de bosui in plakjes en de tomaat en paprika in blokjes van 5×5 mm.
     
  3. Verhit een stukje Blue Band wikkel in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 9 minuten gaar. Doe de aardappelblokjes, de bosui, tomaat, rode paprika en doperwten in een kom en hussel door elkaar. Verdeel het groentemengsel en de geraspte kaas over de muffinvorm.
     
  4. Doe de eieren samen met de melk in een kom en klop los met behulp van een vork. Voeg naar wens zout en peper toe.
     
  5. Giet het eimengsel over de groenten en bak de omeletmuffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
     

Hartjespannenkoeken met banaan en rood fruit (vegan)

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 125 ml havermelk
  • 8 el appelmoes
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Blue Band Iedere Dag vloeibaar
  • 1 banaan
  • 200 g aardbeien
  • agavesiroop, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de havermelk, appelmoes en het vanille-extract in een keukenmachine of blender en mix totdat de ingrediënten gemengd zijn.
     
  2. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan de natte ingrediënten en blend tot een glad beslag.
     
  3. Verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een scheutje Blue Band vloeibaar.
     
  4. Schep met behulp van een lepel een beetje beslag in de pan in de vorm van twee halve druppels die dicht tegen elkaar aan liggen (een hartjesvorm). Draai, wanneer de bubbels in het beslag zijn opgedroogd, het pannenkoekje om. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant totdat deze goudbruin zijn gekleurd. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
     
  5. Snijd de banaan en aardbeien in plakjes. Serveer de pannenkoekjes met plakjes banaan en aardbei en agavesiroop naar smaak.
     

Lees ook
Déze knutselwerken kan je kind maken voor Moederdag >

 

Bosbessen-bananenbrood (vegan)

Ingrediënten
Voor 1 bananenbrood

  • Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te vetten
  • 2 el gemalen lijnzaad
  • 6 el water
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 25 g rietsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zout
  • 100 g appelmoes
  • 75 ml havermelk
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 rijpe bananen
  • 175 g bevroren blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik in met Blue Band vloeibaar.
     
  2. Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan.
     
  3. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, rietsuiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer door elkaar.
     
  4. Doe de appelmoes, havermelk, vanille-extract en rijpe bananen in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Voeg de droge ingrediënten uit de kom en het lijnzaad-ei toe aan de keukenmachine en blend tot een glad beslag. Voeg de bevroren bosbessen toe aan het beslag en roer door met een spatel.
     
  5. Verdeel het beslag over het bakblik en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.
     

Wentelteefjessticks met vers rood fruit

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 8 sneetjes briochebrood
  • 20 g witte basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • Blue Band Iedere Dag vloeibaar
  • 250 g verse aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • ahornsiroop, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de brioche in 8 dikke plakken en halveer deze vervolgens, zodat je in totaal 16 brioche sticks krijgt. Verdeel de brioche sticks over een diep bord.
     
  2. Meng in een kom de witte basterdsuiker, kaneel en het vanille-extract, en voeg hier de melk en het ei aan toe. Klop het geheel los met behulp van een vork. Giet het mengsel over de brioche sticks en laat dit 2 minuten intrekken.
     
  3. Verhit ondertussen Blue Band vloeibaar in een koekenpan en bak de sticks per vier stuks in 2-3 minuten per kant gaar. Herhaal deze stap totdat alle wentelteefjes gebakken zijn.
     
  4. Verdeel de wentelteefjessticks over de borden, garneer met verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen en ahornsiroop naar smaak. Serveer direct!

 

Volg ons op Facebook voor meer fijne recepten en opvoedtips.