Nog restjes over van de gevulde puntpaprika’s met zoete aardappel? Binnen een handomdraai zet je deze lekkere stamppot variaties op tafel. Handig als je haast hebt.
Lees verder onder de advertentie
In het kader van ‘een kind kan de was doen’ zijn er nog twee variaties te maken met de restjes van de gevulde puntpaprika (recept). Met de zoete aardappel vulling maak je in een handomdraai een heerlijke stamppot.
Lees verder onder de advertentie
Vega variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
180 gram (Gekruide) tempeh reepjes
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
1 el sojasaus
Verkruimelde feta naar smaak
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Bereiding:
Meng de tempeh met de sojasaus en laat minimaal 5 minuten staan.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de tempeh in c.a. 7 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot en strooi hier de amandelen overheen en wat verse fetakaas.
Vlees/vis variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
Chipolata worstjes (2 per persoon)
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Verse fetakaas naar smaak
Bereiding:
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Bewaar de amandelen apart en gebruik de koekenpan om de worstjes te bakken.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes om en om. Je kunt de worstjes na het bakken in stukjes snijden en door de stamppot mengen of de worstjes apart bij de stamppot eten.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot, eventueel de worstjes, en strooi hier de amandelen over. Naar smaak bestrooi je het geheel met verse fetakaas.
Tip: Heb je nog wat van het zoete aardappel mengsel over? Doe hier (gegrilde) paprika reepjes doorheen, warm even op en serveer met een heerlijk pitabroodje! Klaar is je lunch!
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Boys moms weten: zoons kunnen heftig zijn. Zo ook het zoontje van Frida, toen ze op vakantie was in Kroatië met haar gezin. Hij legde eigenhandig het hele zwembad plat. Per ongeluk.
Elke ouder weet: er komt een moment en dan pikt je kind iets op wat ie absoluut niet had mogen horen. Zo liet de vijfjarige Hugo op een subtiele, maar duidelijke manier weten hoe zijn vader over bepaalde collega’s denkt.
Met twee gezinnen op vakantie, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dachten Anna en haar man. Dat viel tegen, bleek toen ze eenmaal in Frankrijk gearriveerd waren.
Toen Rosie een baby was, vond ik uiteten gaan best een uitdaging. Nu ze twee is, valt het nog niet altijd mee. En dat heeft niet alleen met het kind te maken.
Naomi (30) werkt in duurzaamheidscommunicatie bij een gemeente en is getrouwd met Youp (33). Samen zijn ze de trotse, soms oververmoeide ouders van tweeling Ties en Evi (bijna drie). Verwacht in deze column geen opvoedadviezen, maar wel veel liefde, chaos en herkenbare peuterperikelen uit het leven van een tweelingmoeder. Je kunt haar ook volgen op Instagram: […]
We bereiden ons maandenlang voor op dé grote dag: de bevalling. Bevalplan? Check. Pufcursus? Check. Maar van presentatrice Shelly Sterk mogen we ons best vaker focussen op de periode ná de geboorte, het herstel: “Je lichaam is de volgende dag echt niet klaar voor een wandeling van tien kilometer achter de kinderwagen.”