Nog restjes over van de gevulde puntpaprika’s met zoete aardappel? Binnen een handomdraai zet je deze lekkere stamppot variaties op tafel. Handig als je haast hebt.
Lees verder onder de advertentie
In het kader van ‘een kind kan de was doen’ zijn er nog twee variaties te maken met de restjes van de gevulde puntpaprika (recept). Met de zoete aardappel vulling maak je in een handomdraai een heerlijke stamppot.
Lees verder onder de advertentie
Vega variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
180 gram (Gekruide) tempeh reepjes
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
1 el sojasaus
Verkruimelde feta naar smaak
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Bereiding:
Meng de tempeh met de sojasaus en laat minimaal 5 minuten staan.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de tempeh in c.a. 7 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot en strooi hier de amandelen overheen en wat verse fetakaas.
Vlees/vis variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
Chipolata worstjes (2 per persoon)
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Verse fetakaas naar smaak
Bereiding:
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Bewaar de amandelen apart en gebruik de koekenpan om de worstjes te bakken.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes om en om. Je kunt de worstjes na het bakken in stukjes snijden en door de stamppot mengen of de worstjes apart bij de stamppot eten.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot, eventueel de worstjes, en strooi hier de amandelen over. Naar smaak bestrooi je het geheel met verse fetakaas.
Tip: Heb je nog wat van het zoete aardappel mengsel over? Doe hier (gegrilde) paprika reepjes doorheen, warm even op en serveer met een heerlijk pitabroodje! Klaar is je lunch!
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Wat begon als een onschuldige stranddag, veranderde onverwachts in een moment van pure paniek voor Elise en haar gezin toen haar vriend de zee in ging.
Kinderen en een outfit kiezen: het is een combinatie die in veel gezinnen zorgt voor dagelijkse discussies, dramatische modeshows en onverwachte stijlkeuzes. Wat doe je als ouder: blijf je strijden, of laat je ze een keer zelf ervaren wat werkt en niet? Maartje koos voor dat laatste.
Als je je kindje bij iemand onderbrengt, wil je diegene echt kunnen vertrouwen. Logisch. Als dat in de praktijk niet blijkt te kunnen, is dat als een klap in je gezicht. Het overkwam Nikkie.
Je weet dat beklemmende gevoel als je per ongeluk appjes leest die niet voor jouw ogen bestemd waren? Of als je partner wel héél vaak “gewoon een collega” noemt? Experts slaan alarm: emotionele affaires komen steeds vaker voor. En nee, het hoeft niet fysiek te zijn om pijnlijk te zijn.
Voor de schoolfoto kleed je je kind natuurlijk aan in de mooiste kleren. Haartjes leuk. Snoeten goed gepoetst. Hopen dat er geen gaten zijn gevallen in het gezicht of gebit. Nou ja, dit geldt vooral voor moeders. Vaders houden er vaak toch net een andere standaard op na.
Een avondje uit eten met het gezin kan heerlijk zijn, even geen afwas, lekker eten en quality time. Maar voor de bediening is het soms een heel ander verhaal. Want hoewel kinderen vaak de schuld krijgen van rommel en chaos, zijn het verrassend vaak de ouders die het meeste gedoe veroorzaken.