Gezond begin van het nieuwe jaar: een kop wortelsoep. De kokosmelk maakt ‘m heerlijk zacht en romig. Wat je over houdt, eet je de volgende dag gewoon als lunch.
Weer eens wat anders: Kaiserbroodjes gevuld met een eitje en chorizo. Een typisch ontbijtgerechtje, maar ook perfect voor een simpele avondmaaltijd. Wat bakjes met tomaat en komkommer erbij en klaar ben je. Zo maak je ze.
Schotels zijn lekker én übersimpel, want je laat de oven gewoon het werk doen. Als je wel klaar bent met al dat vlees na de feestdagen, is dit een fijne ovenschotel met vis. Zalm, kabeljauw en garnalen, voorzien van een sausje van pastinaak: klinkt niet alleen als een fijne combi, maar smaakt ook verrukkelijk.
Courgettes: je kunt er alle kanten mee op. Vul ze eens met rijst, paprika en knoflook zoals in dit recept en schuif ze in de oven. Nog geen half uur later kun je al aanschuiven.
Een salade is licht en dus perfect voor na de feestdagen. Deze variant is lekker winters door de zoete aardappel, maar de rucola geeft ‘m net dat beetje pit. En vergeet de stokbroodjes niet.
Hoe combineer je het ouderschap met een goedlopende carrière? In ‘De ladder op’ interviewen we bekende Nederlandse vrouwen hierover. In deze editie: Loes Daniels (36). Zij en haar partner Roderick zijn trotse ouders van Hugo (2,5) en Lotti (7 maanden).
We kennen ze allemaal: die ene vriendin die keer op keer verliefd werd op de verkeerde man. Charmante praatjesmakers, mysterieuze types of gewoon regelrechte bad boys. Volgens de sterren is dat geen toeval: sommige moeders hebben er simpelweg een handje van om steeds weer te vallen op het verkeerde type.
Soms gebeurt het opeens: je kind wil een rigoureuze verandering in zijn uiterlijk. Waar je zelf nog denkt aan knipbeurten van een paar centimeter, komt je zoon doodleuk met een ander idee bij de kapper. Het overkwam Sam.
Steeds de Insta van je ex checken helpt niet om over je scheiding heen te komen, dat snapt Renée heus wel. Maar zich verliezen in het partyen op Ibiza lukt haar ook niet. Totdat ze na een toevallige ontmoeting alsnog weet te ontdooien. En hoe.