Makkelijk eten op nieuwsjaarsdag: 7x fijne recepten

29.12.2021 12:22
gerechten recepten makkelijk eten nieuwjaarsdag

Omdat je je buik nog vol hebt van al die oliebollen en appelflappen: 7x fijne recepten die je op nieuwjaarsdag zó op tafel zet. Smakelijk!

Pastabowl

De meeste pasta’s maak je in een handomdraai. Dit recept ook, dat lekker zoet is door de kerstomaatjes: je kind smult dus heerlijk mee.

 

Soep

Gezond begin van het nieuwe jaar: een kop wortelsoep. De kokosmelk maakt ‘m heerlijk zacht en romig. Wat je over houdt, eet je de volgende dag gewoon als lunch.

 

Wraps

Klein maar fijn: mini wraps, gevuld met kip en romige tzatziki. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Hier vind je het recept.

 

Lees ook
Manon kreeg een tweeling én een drieling (en ze eten bijna alles!) >

Gevulde broodjes

Weer eens wat anders: Kaiserbroodjes gevuld met een eitje en chorizo. Een typisch ontbijtgerechtje, maar ook perfect voor een simpele avondmaaltijd. Wat bakjes met tomaat en komkommer erbij en klaar ben je. Zo maak je ze.

Ovenschotel

Schotels zijn lekker én übersimpel, want je laat de oven gewoon het werk doen. Als je wel klaar bent met al dat vlees na de feestdagen, is dit een fijne ovenschotel met vis. Zalm, kabeljauw en garnalen, voorzien van een sausje van pastinaak: klinkt niet alleen als een fijne combi, maar smaakt ook verrukkelijk.

 

Gevulde courgettes

Courgettes: je kunt er alle kanten mee op. Vul ze eens met rijst, paprika en knoflook zoals in dit recept en schuif ze in de oven. Nog geen half uur later kun je al aanschuiven. 

 

Salade

Een salade is licht en dus perfect voor na de feestdagen. Deze variant is lekker winters door de zoete aardappel, maar de rucola geeft ‘m net dat beetje pit. En vergeet de stokbroodjes niet.

 

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!