Gezond begin van het nieuwe jaar: een kop wortelsoep. De kokosmelk maakt ‘m heerlijk zacht en romig. Wat je over houdt, eet je de volgende dag gewoon als lunch.
Weer eens wat anders: Kaiserbroodjes gevuld met een eitje en chorizo. Een typisch ontbijtgerechtje, maar ook perfect voor een simpele avondmaaltijd. Wat bakjes met tomaat en komkommer erbij en klaar ben je. Zo maak je ze.
Schotels zijn lekker én übersimpel, want je laat de oven gewoon het werk doen. Als je wel klaar bent met al dat vlees na de feestdagen, is dit een fijne ovenschotel met vis. Zalm, kabeljauw en garnalen, voorzien van een sausje van pastinaak: klinkt niet alleen als een fijne combi, maar smaakt ook verrukkelijk.
Courgettes: je kunt er alle kanten mee op. Vul ze eens met rijst, paprika en knoflook zoals in dit recept en schuif ze in de oven. Nog geen half uur later kun je al aanschuiven.
Een salade is licht en dus perfect voor na de feestdagen. Deze variant is lekker winters door de zoete aardappel, maar de rucola geeft ‘m net dat beetje pit. En vergeet de stokbroodjes niet.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]