Vol van smaak en bomvol groente: met dit lekkere Tex Mex gerecht begin je de Nationale Week Zonder Vlees gelijk goed. Serveer met nacho chips voor een klein feestje op tafel.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g zoete aardappelen
  • 200 g aubergine
  • 1,5 rode paprika
  • 200 g mais
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g zwarte bonen, afgegoten en afgespoeld
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 1 zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix
  • zure room
  • 30 g verse koriander
  • 1 zak Santa Maria Nacho Chips


Lees ook
Minder vlees eten? Dit kun je jouw kind geven >

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
     
  2. Pel de rode ui en snijd deze in blokjes. Snijd de zoete aardappel, aubergine en paprika in kleine blokjes.
     
  3. Doe de olie, ui, knoflook en zoete aardappel in de pan en laat ongeveer 3 minuten sudderen.
     
  4. Voeg aubergine, paprika, chilipeper, tomatenblokjes, de chili con carne kruidenmix en water toe.
     
  5. Laat ongeveer 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.
     
  6. Voeg de zwarte bonen en mais toe en laat nog 5 minuten sudderen.
     
  7. Dien op met zure room, verse koriander en nacho chips.
     

Bron: Santa Maria

 

Article continues after the ad

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >