Een weekje zonder vlees met deze lekkere chili sin carne met zoete aardappel
Vol van smaak en bomvol groente: met dit lekkere Tex Mex gerecht begin je de Nationale Week Zonder Vlees gelijk goed. Serveer met nacho chips voor een klein feestje op tafel.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 300 g zoete aardappelen
- 200 g aubergine
- 1,5 rode paprika
- 200 g mais
- 1 rode chilipeper
- 200 g zwarte bonen, afgegoten en afgespoeld
- 1 el plantaardige olie
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 ml water
- 1 zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix
- zure room
- 30 g verse koriander
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips
Lees ook
Minder vlees eten? Dit kun je jouw kind geven >
Bereidingswijze
- Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
- Pel de rode ui en snijd deze in blokjes. Snijd de zoete aardappel, aubergine en paprika in kleine blokjes.
- Doe de olie, ui, knoflook en zoete aardappel in de pan en laat ongeveer 3 minuten sudderen.
- Voeg aubergine, paprika, chilipeper, tomatenblokjes, de chili con carne kruidenmix en water toe.
- Laat ongeveer 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.
- Voeg de zwarte bonen en mais toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Dien op met zure room, verse koriander en nacho chips.
Bron: Santa Maria
Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >