Dit zijn de leukste (en lekkerste) ijsboerderijen

07.07.2020 11:03
fijne ijsboerderijen in Nederland Beeld: Shutterstock

Of de zon nu volop schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt: kinderen zijn altijd te porren voor ijs. Daarom: de fijnste ijsboerderijen van ons land op een rij.

Let op: in deze tijd moeten ook alle ijsboerderijen zich houden aan de regels van het RIVM. Het kan dus zijn dat een bezoekje nét wat anders verloopt dan je gewend bent.

 

IJsboerderij De Jong – Zoeterwoude, Zuid-Holland

Hier maken ze al bijna twintig jaar lang heerlijk ijs van de verse melk van de koeien. Het sorbetijs is gebaseerd op vruchten water, dus zeer geschikt voor kinderen met een melkallergie. Maar er zijn natuurlijk ook allerlei soorten schepijs. Vanuit de ijssalon heb je trouwens een prachtig uitzicht over de polder.

Adres: Weipoortseweg 98, Zoeterwoude

 

IJsboerderij De Oude Schuur – Vuren, Gelderland

Pistachenoten uit Italië, chocolade uit Venezuela en vanille uit Madagscar. Mix die met heerlijk ambachtelijk ijs van de eigen koeien en het is smullen geblazen bij deze ijsboerderij in Gelderland.

Adres: Poelweg 4, Vuren

 

IJsboerderij ’n Mors – Wierden, Twente

’s Morgens melken ze de koeien, ’s middags maken ze er ijs van: verser kan het niet bij deze overheerlijke ijsboerderij in de Regevallei. Is je kind uitgegeten, dan kan hij zich uitleven in de speeltuin of bij de dieren van de boerderij, terwijl jij nog een extra bolletje neemt.

Adres: Notterweg 9, Wierden

 

Lees ook:
Is ’t al zomer? 5x zelfgemaakte ijsjes >

 

IJsboerderij Cleefshoeve – Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant

Met 30 verschillende smaken, allemaal met natuurlijke ingrediënten, wordt het hier nog lastig kiezen. Leuk: je kunt een rondleiding krijgen door de stallen, waarbij je kunt zien hoe het ijs bereid wordt.

Adres: Berkenvenseweg 2, Heeswijk-Dinther

 

IJsboerderij Ôans – Holten, Overijssel

Bij deze ijsboerderij maken ze roomijs, yoghurtijs, kwarkijs en lactose-, suiker- en glutenvrij ijs. De keuze in smaken is ook enorm: vaak zijn er meer dan 200 soorten. Het team is namelijk voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en laat zich daarbij graag inspireren door hun klanten. Dus heb je een specifieke wens? Geef ‘m door en wie weet kun je die smaak binnenkort bestellen.

Adres: Maneschijnsweg 36, Holten

 

IJsboerderij Boereiis – Akkrum, Friesland

Met Italiaanse grondstoffen en verse melk van de eigen koeien weten ze op deze boerderij al jaren hoe ze het lekkerste Friese roomijs maken. Het hele jaar door heb je keuze uit verschillende soorten, met ook sorbet- en suikervrij ijs. Ondertussen vermaakt je kind zich in één van de klimtoestellen of op de speeltractoren. Heb je een verjaardag of iets anders te vieren? Dan ben je hier ook aan het juiste adres voor een verrukkelijke ijstaart.

Adres: Jinshuzen 2, Akkrum

 

IJsboerderij Den Boer – Giessenburg, Zuid-Holland

Met meer dan 125 melkkoeien weet je zeker dat je hier nooit een bolletje tekort komt. Met vers fruit en Italiaanse ingrediënten maken ze het lekkerste roomijs, yoghurtijs en sorbetijs én goed om te weten: de boerderij werkt volgens het voedselveiligheidssysteem van HACCP. Het ijs wordt dus iedere acht weken gecontroleerd.

Adres: Muisbroekseweg 10, Giessenburg

 

IJsboerderij Van Herk – Loosdrecht, Noord-Holland

American cookies, speculaasijs, banaan, peer of oma’s appeltaartijs: bij deze ijsboerderij heb je keuze uit vijftig verschillende smaken. Tip: speel hier voordat je van een verkoelend ijsje gaat genieten een leuk potje boerengolf.

Adres: Oud Loosdrechtsedijk 38a, Loosdrecht

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >