Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland

31.12.2018 09:11
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Wie zichzelf eens culinair wil verwennen, schuift aan tafel bij een sterrenrestaurant. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je pinpas dat niet trekt, want er zijn genoeg betaalbare sterrenrestaurants. Kijk maar naar dit overzicht.

Wat is een Michelinster?

Ieder jaar verschijnen de Rode Gidsen van Michelin. Hierin staan hotels en restaurants die een Michelinster hebben bemachtigd. De eerste gids kwam uit in 1926 (voor de gehele Benelux) en in Nederland werd voor het eerst in 1957 een ster uitgedeeld. Tegenwoordig staan er ruim 100 restaurants in de lijst.
 

Lees ook:
15x leuke vegetarische restaurants in Nederland >

 

Wat zijn de criteria?

Als restaurant krijg je natuurlijk niet zomaar een ster. Inspecteurs komen anoniem langs en houden bij hun beoordeling rekening met vijf criteria: hoe is de kwaliteit van de producten, worden de kooktechnieken voldoende beheerst, is de persoonlijkheid van de chef te zien in de gerechten, hoe is de prijs-kwaliteitverhouding en zijn de prestaties constant?

Een restaurant kan 1, 2 of 3 sterren krijgen. Bij één gaat het om een uitstekende keuken in zijn categorie, bij twee sterren is het een verfijnde keuken waar je een omweg voor maakt en bij drie sterren is de keuken uitzonderlijk en een (aparte) reis waard. Veel chefs zien het ontvangen van een Michelinster als een waardering voor hun werk.

 

Wat zijn de goedkoopste sterrenrestaurants?

Eten in een Michelin-restaurant hoeft niet meteen een aanslag te zijn op je portemonnee. Een aantal restaurants is heel betaalbaar. Een hiervan is Valuas in Venlo. Dit restaurant heeft al een ster sinds 2005 en je betaalt hier 16,50 euro per gerecht voor een driegangenmenu dat je zelf kan samenstellen.

Wil je culinair eten in Amsterdam, dan is Sinne een goede optie. Hier betaal je 45 euro voor een driegangenmenu. Vergelijkbaar in het noorden van het land is restaurant De Swarte Ruijter in Holten (60) in Overijssel.

Let op: dit zijn de goedkoopste restaurants voor een totaalmenu. Kijk je naar de prijzen per gang, dan ben je het goedkoopst uit bij RON Gastrobar in Amsterdam. Je betaalt daar voor gerechten rond de 16 euro.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >