Deze Sinterklaasrecepten zijn lekker en nog makkelijk te maken ook

29.11.2020 10:01

Je kind ritst de verpakkingen van de cadeaus en jij stort je op alle lekkernijen op tafel – zo is Sinterklaas voor iedereen een feest. Helemaal als de hapjes ook nog zelfgemaakt zijn.

Pepernoten

De winkelschappen liggen er vol mee, maar ze zijn nog lekkerder als ze vers uit de oven komen. En met dit recept van Debbie ben je er maar een uurtje aan kwijt.

 

Schuimpjes

Makkelijker krijg je het niet, want het enige wat je nodig hebt zijn drie eieren en 375 gram poedersuiker. Klop de eieren stijf, zeef dan twee eetlepels poedersuiker in de kom, mix de boel nog een keer en schep vervolgens de rest van de poedersuiker door het mengsel. Met wat kleurstof kan je verschillende kleurtjes toevoegen. Als je het simpel wil houden, schep je kleine hoopjes op een ingevette bakplaat, maar je kan er ook vormpjes van spuiten met een spuitzak. Twee uur in de oven (lage stand) en klaar ben je.

 

Lees ook
Oh, kom er eens kijken: dit geven ouders gemiddeld uit aan Sinterklaascadeaus >

 

Sinterklaas-smoothie

Ook al zit er geen enkele pepernoot in, hij proeft er gegarandeerd wel naar. En het is supermakkelijk om te maken: haal de schil van de banaan, doe deze samen met kruiden, havermout en amandelmelk in de blender en mix tot een romige massa. De exacte ingrediënten vind je hierBron: uitliefdevoorjezelf.nl

 

Gevulde speculaas

Ook zo klaar, want je hebt er met dit recept van Carola maar een uurtje voor nodig.  Zeef het bakmeel, koek en speculaaskruiden en bakpoeder boven een kom. Doe hier de basterdsuiker, zout en melk bij, snij de boter in blokjes en kneed deze door het bakmeel heen en kneed het tot het een soepel deegbal. Pak deze in huishoudfolie en leg het 30 minuten opzij. De rest lees je hier.

 

 

Sint-appelkruimeltaart

De titel zegt het al: lekker en simpel – daar doen we het voor. Men neme: een ei, boter, suiker, bloem, speculaaskruiden, citroensap, kaneel, basterdsuiker, amandelschaafsel, natuurlijk appels en hup, je kunt aan de slag.

 

 

Sinterklaastaart

Nou ja, makkelijk, makkelijk. Toegegeven: het maken van deze taart is niet zo één, twee, drie gepiept, maar je kunt er wel nog dagen van eten. En, ook niet onbelangrijk, hij staat mooi op tafel. 

 

 

Meer Sinterklaastips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >