8x kindvriendelijke restaurants in Utrecht

11.08.2019 09:50
kindvriendelijke restaurants utrecht Beeld: Shutterstock

Ga je een dagje naar Utrecht met je kinderen? Dan hoef je niet verder te zoeken naar een fijn restaurant: check dit lijstje met de meest kindvriendelijke restaurants in en bij de Domstad.

Grand Café Zussen

Niet alleen zussen kunnen hier terecht, ook grote of kleine broers zijn bij dit restaurant aan het Jankskerkhof van harte welkom. Er is een speciale ‘zusjes en broertjes’-kaart met lekkere gerechten zoals broodjes en poffertjes. Uitgegeten? Dan kan je kind z’n lol op in de ballenbak, met de flipperkast of aan de knutseltafel.

 

Restaurant Hygge

Niet voor niets heet dit restaurant ‘gezelligheid’ op z’n Deens. Zowel binnen als buiten kun je heerlijk zitten en naast het ruime terras kunnen kinderen ’s zomers lekker spelen op het grasveld. Regent het? Geen probleem: binnen is een kinderhoek met wandspel en allerlei soorten speelgoed. 

 

Restaurant Leen

Chinees eten met je kind? Dan moet je naar restaurant Leen in Utrecht. Hier kun je genieten van heerlijke kleine Aziatische gerechtjes die je met elkaar kunt delen. Kinderen kunnen zelf een speciaal menu samenstellen. Aan speelruimte ook geen gebrek: binnen is er een aparte speelhoek en buiten schommels en een glijbaan.

Restaurant Buurten

Kroketten, pannenkoeken, tosti’s, tomatensoepje of een banana split: het kindermenu biedt volop keuze bij Buurten. Dit restaurant heeft twee vestigingen, in Utrecht-Oost en Utrecht-West. Zoals ze zelf zeggen: een leuke, eigentijdse en huiselijke plek waar je elk moment van de dag… juist, even kunt komen buurten.

 

Lees ook:
Deze restaurants serveren de lekkerste burgers >

 

Restaurant Jozef

De kaart bij dit restaurant wisselt vier keer per jaar: ideaal dus om je steeds weer opnieuw te laten verrassen. Er worden mooie, verse gerechten geserveerd en voor kinderen is er een apart gedeelte op de kaart. Extra leuk: dit restaurant heeft een open keuken, dus je kind kan een kijkje nemen hoe het allemaal gemaakt wordt. Tenzij hij de hele avond niet weg te slepen is uit de speelkamer. 

 

Theehuis Rhijnauwen

Pannenkoeken en kinderen: een gouden combinatie. En laten ze bij Theehuis Rhijnauwen nou nét een ster zijn in het bakken van de lekkerste pannenkoeken. Het restaurant ligt in het bos, prachtig aan het water, en kinderen kunnen zowel binnen als buiten spelen. Ook zijn er twee leuke ezels en geitjes. 

 

Loft 88

Jij op het terras, je kinderen aan de knutseltafel: bij Loft 88 zijn gezinnen meer dan welkom. Er is ook een speciale menukaart voor kinderen, met een mini angusburger en de lekkerste kleine pizza’s.

 

Anafora

Alleen al vanwege de locatie wil je hier naar toe: in het groene Máximapark waar je heerlijk kunt relaxen. De kaart is uitgebreid en biedt ook veel keus voor kinderen en er is een leuke Bosspeeltuin met houten toestellen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >