de-lekkerste-hamburgerrestaurants

Plekken genoeg in Nederland waar je een goede hamburger kan eten in fijne sfeer. Wij hebben onze favorieten op een rij gezet.

1. De allerlekkerste

More content below the advertising
hamburger-restaurants

In 2016 wonnen ze de prijs voor lekkerste hamburger van Nederland, die ze voor de gelegenheid Ereburger hebben genoemd. Maar ook alle andere burgers op de kaart van Iveau in Arnhem zijn om van te smullen. Daarnaast is er een driewekelijkse wisselende vegetarische burger, een uitgebreide wijnkaart en voor kinderen een speciale Kids Burger.

 

2. Dat wordt nog lastig kiezen

hamburger-restaurants

Restaurant Thrill Grill in Haarlem (van sterrenchef Robert Kranenborg) zit iedere dag stampvol. Wij snappen waarom: als je een heerlijke hamburger van goede en eerlijke kwaliteit wilt, moet je hier zijn. De kaart staat vol met vlees-, vis- en vegetarische burgers en voor kinderen zijn er zelfs drie kindermenu’s. Ze kunnen kiezen tussen een burger, hotdog of vegetarische falafelburger met frietjes en ijs toe. Er zitten ook nog twee Thrill Grills in Amsterdam en binnenkort opent een nieuwe vestiging in Tilburg.

 

3. Van alles wat burger restaurant

hamburger-restaurants

Meerdere hamburgers eten zonder dat je meteen vol zit? Kan gewoon bij De Burger in Eindhoven. Als je niet kunt kiezen, kun je namelijk drie miniburgers bestellen. Ook fijn: er zijn ook glutenvrije broodjes voor als je kind (of jijzelf) een allergie heeft.

 

4. In het noorden kunnen ze er ook wat van

hamburger-restaurants

Zalig zijn ze, de burgers van restaurant Wereldburgers in Groningen. Met als toetje: 100% plantaardig en lactosevrij ijs in allerlei verrukkelijke smaken.

 

Lees ook
7x goedkoop uit eten met kinderen >

 

5. Alles-burger

hamburger-restaurants

Een voorgerecht om in te burgeren, een nagerecht om uit te burgeren en een speciale kaart voor de kleine burgers: de woordgrappen zijn niet van de lucht bij restaurant Ingeburgerd in Zwolle. Ook geinig: de anti-burger, voor wie zin heeft in een taco, rode poon of tournedos.

 

6. Het lijkt Grease wel

hamburger-restaurants

Met hamburgernamen als ‘Hot Mama’ en ‘Blue Bella’ kan een avond dineren bij Gracy’s in Rotterdam alleen maar leuk worden. Het oergezellige restaurant heeft een fifties inrichting waardoor het lijkt alsof je regelrecht in een scène van de film Grease bent beland.

 

7. Niet één, maar vier burger restaurants

hamburger-restaurants

Het begon allemaal in Utrecht, maar inmiddels heeft Firma Pickles ook vestigingen in Rotterdam, Den Haag en Scheveningen. Gelukkig maar, want het menu is om je vingers bij af te likken. Naast de ‘gewone’ burgers zijn er verrukkelijke premium burgers, is er een weekspecial en kunnen kinderen ook nog eens kiezen tussen verschillende miniburgers. Een kindvriendelijk restaurant dus.

 

8. Burger van de maand

hamburger-restaurants

Bij The Burger Bar in Breda kun je van vrijdag t/m zondag vanaf 16.30 uur terecht voor een heerlijke burger. Heb je echt honger, dan is er een heus burgermenu. Ook leuk: elke maand stellen de chefs een speciale maandburger samen.


9. Roze, blauw of zwart

hamburger-restaurants

Durf jij het aan: een hamburger op een roze of blauw broodje? In Rotterdam kun je bij Flower Burger deze kleurrijke variant écht bestellen. De veganistische hamburgerketen uit Milaan is de grens overgegaan en hoopt hun kleurrijke assortiment in Europa uit te breiden. De broodjes krijgen hun kleur door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen zoals kersenextract. Op z'n minst het proberen waard.

 

10. Holland in de glorie ja

hamburger-restaurants
Ja, zo heet één van de burgers op het menu bij Rubens Burgerbar in Haarlem. Lekker met Hollandse belegen kaas en groentenchips. Andere leuke varianten: The Pink Panther, Kerrie Chick Burger en de Carpaccio Burger (mjam).
 
 
Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

More content below the advertising

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

More content below the advertising

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >