7x leuke foodhallen in Nederland

09.10.2020 08:44
leuke foodhallen Nederland met kinderen Beeld: Shutterstock

Een dagje naar de stad met je kind én lekker eten? Dan is een bezoek aan een foodhal de perfecte combi. Wij zetten een aantal van de leukste foodhallen voor je op een rij.

Tip: door de coronamaatregelen heb je mogelijk een reservering nodig. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

1. De Foodhallen – Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Pizza’s, dim sum, vegetarische hapjes, hotdogs en sushi: bij de Foodhallen in is er voor ieder wat wils. Je kunt in Amsterdam eten bij eenentwintig lekkere restaurantjes, Rotterdam heeft er negen en Den Haag twaalf.
 

2. Foodhall Mout – Hilversum

Bij Mout, een oude bioscoop die is omgetoverd tot foodhall, kun je uit elke windstreek wat lekkers eten. Hun slogan is niets voor niets: ‘7 stoere keukens, waar gepassioneerde koks de hele wereld vertegenwoordigen. Van Italië tot Azië, van Zuid-Amerika tot New-York.’ Kom maar door dus, met die lekkere pizza’s, falafel en dim sum.
 

Lees ook:
19x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland >

 

3. Markthal – Rotterdam

Eén van de bekendste foodhallen vind je in de Markthal van Rotterdam. Er zijn allerlei leuke tentjes waar je een vorkje mee kunt prikken: van vis en vlees tot verse broodjes, pasta’s en groenten. Reken maar dat hier wat lekker tussen zit voor je kinderen. Onze tip: heerlijke churros, een soort gefrituurde deegstengels. De Markthal is trouwens ideaal als je tegelijkertijd boodschappen wil doen, want je vindt er een supermarkt en kunt bij veel tentjes producten kopen.
 

4. Minglemush – Den Haag

Terwijl jij lekker aan de bar zit met een portie tapas, vermaakt je kind zich hier in de speelhoek. MingleMush is dus een heel kindvriendelijk restaurant. Je vindt deze foodhal vlak naast het Centraal Station van Den Haag en telt ruim vijftien eettentjes. Van Aziatisch streetfood tot taco’s, pannenkoeken of hamburgers: dus is je kind uitgespeeld, dan kan hij lekker meesmullen.
 

5. FoodHall – Breda

Ook hier kun je goed terecht met 12 lekkere wereldkeukens voor onder andere Vietnamees street food, poffertjes, sushi, burgers en Braziliaans. Lekker uniek: bij deze foodhall kun je ook een Bubble tea bestellen, een soort ijsthee met balletjes die een beetje op gummibeertjes lijken qua textuur. Na het eten nog een filmpje pakken? Bij de Foodhall kun je ook eten met je Pathé Filmdiner ticket. Wel even reserveren van tevoren.
 

6. Down Town Gourmet Market – Eindhoven

Aan de Smalle Haven in Eindhoven vind je deze gezellige foodhall. Neem plaats en bestel van Indonesisch, Spaans tot Zuid-Amerikaans bij een van de 18 keukens. Lekker als toetje: een Belgische wafel met ijs.
 

7. Twentsche Foodhal – Enschede

Muziek, kinderactiviteiten, cocktails, wijn en natuurlijk: lekkere gerechten. Bij de Twentsche Foodhal vind je het allemaal. Van Indonesische gerechten met een Rock & Roll twist tot wentelteefjes, ribs, Surinaams en Koreaans. Bij die laatste kun je trouwens heerlijk Koreaans sneeuwijs (Bingsu) krijgen.

 

 

Meer tips?
Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >