Stel: je bent moe, ziek, zwak, misselijk (of gewoon te moe) en je móet iets klaarmaken voor het kerstdiner met je schoonouders. Gedoe. Maar geen nood, met deze tips helpen wij je een hand op weg. Een ode aan de afhaalmaaltijd.
Lees verder onder de advertentie
1. ‘Vers uit de keuken’ van AH
Ja, vers… vers… niet helemaal, maar wel bijna. De kant-en-klaarmaaltijden van ‘Vers uit de keuken’ zijn ontwikkeld met behulp van chef-kok Arjen Zeevenhooven, culinair journalist Lars Hamer en smaakexpert Marc Veltman. Zij hebben niet alleen kritisch gekeken naar de ingrediënten en de smaak van de gerechten, maar ook naar het vet-, zout- en suikergehalte. Je koopt geen kat in de zak, dus. En of je nu houdt van Italiaans, Hollands of Aziatisch: alles is kant-en-klaar te krijgen. Gooi de boel in een mooie schaal en hup, het lijkt of je zelf uren in de keuken hebt gestaan.
Lees verder onder de advertentie
2. De plaatselijke traiteur
Vaak moet je wel íets dieper in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Want zeg eens eerlijk: wie wordt er nu niet blij van die symmetrische bolletjes rundvleessalade op een zilveren bord? Je laat er stokbrood, kalkoen uit de oven en een goede fles wijn bij serveren en je hoort niemand klagen.
3. Haak je gasten aan
Verdeel het maken van het voor-, hoofd-, en nagerecht over je gasten. Klinkt geniepig, maar eigenlijk is ’t juist erg leuk (en handig). Zwager heeft jaren door Azië gebackpackt en werkelijk alles geproefd wat los en vast zit. Mooi: maakt hij het hoofdgerecht. Schoonmoeder schept al tijden op over haar overheerlijke appeltaart: hét moment om de handjes te laten wapperen. Jij zorgt voor de gezelligheid, een feestelijk gedekte tafel en de drank, en klaar ben je.
Het is wel een beetje een noodoplossing (want duur), maar het kan. Rond en tijdens de feestdagen smijten restaurants vaak met verschillende acties, waardoor het allemaal net iets betaalbaarder wordt. Oh, en een hele lekkere bijkomstigheid: je hoeft die verschrikkelijke afwas niet te doen.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (11), Emeline (10), Vieve (8) en Lilou (5). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten. Deze week Romy* tijdens het optuigen van de kerstboom.
Nog vóór je kind de deur uit stapt, is de emotionele “basislijn” voor de dag vaak al bepaald. Niet door een strak schema of een perfect afgevinkte routine, maar door iets anders: hoe veilig en verbonden je kind zich bij jou voelt.
Bianca (31) is communicatieadviseur en woont samen met partner Pascal (35) en zoon Floris (2). Met zijn drieën vormen zij een levendig gezin waar zelden iemand stil zit óf zijn mond houdt. In haar eerlijke en herkenbare columns schrijft Bianca over hun gezellige en drukke leven, met alle chaos en liefde die daarbij hoort.