Stel: je bent moe, ziek, zwak, misselijk (of gewoon te moe) en je móet iets klaarmaken voor het kerstdiner met je schoonouders. Gedoe. Maar geen nood, met deze tips helpen wij je een hand op weg. Een ode aan de afhaalmaaltijd.
Lees verder onder de advertentie
1. ‘Vers uit de keuken’ van AH
Ja, vers… vers… niet helemaal, maar wel bijna. De kant-en-klaarmaaltijden van ‘Vers uit de keuken’ zijn ontwikkeld met behulp van chef-kok Arjen Zeevenhooven, culinair journalist Lars Hamer en smaakexpert Marc Veltman. Zij hebben niet alleen kritisch gekeken naar de ingrediënten en de smaak van de gerechten, maar ook naar het vet-, zout- en suikergehalte. Je koopt geen kat in de zak, dus. En of je nu houdt van Italiaans, Hollands of Aziatisch: alles is kant-en-klaar te krijgen. Gooi de boel in een mooie schaal en hup, het lijkt of je zelf uren in de keuken hebt gestaan.
Lees verder onder de advertentie
2. De plaatselijke traiteur
Vaak moet je wel íets dieper in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Want zeg eens eerlijk: wie wordt er nu niet blij van die symmetrische bolletjes rundvleessalade op een zilveren bord? Je laat er stokbrood, kalkoen uit de oven en een goede fles wijn bij serveren en je hoort niemand klagen.
Lees verder onder de advertentie
3. Haak je gasten aan
Verdeel het maken van het voor-, hoofd-, en nagerecht over je gasten. Klinkt geniepig, maar eigenlijk is ’t juist erg leuk (en handig). Zwager heeft jaren door Azië gebackpackt en werkelijk alles geproefd wat los en vast zit. Mooi: maakt hij het hoofdgerecht. Schoonmoeder schept al tijden op over haar overheerlijke appeltaart: hét moment om de handjes te laten wapperen. Jij zorgt voor de gezelligheid, een feestelijk gedekte tafel en de drank, en klaar ben je.
Het is wel een beetje een noodoplossing (want duur), maar het kan. Rond en tijdens de feestdagen smijten restaurants vaak met verschillende acties, waardoor het allemaal net iets betaalbaarder wordt. Oh, en een hele lekkere bijkomstigheid: je hoeft die verschrikkelijke afwas niet te doen.
Aicha (32) is moeder van twee kinderen en getrouwd met Zakaria. Al negen jaar is ze hecht bevriend met Sharona, ondanks hun totaal verschillende achtergronden. Maar tijdens een kinderfeestje gebeurde er iets wat alles veranderde.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De opmerking: “Wat ben jij volwassen voor je leeftijd”, klinkt als een onschuldig compliment, bedoeld om een kind te prijzen voor zijn gedrag, verantwoordelijkheidsgevoel of empathie. Maar volgens deze therapeuten kun je die zin beter niet meer zeggen tegen je kind.
Het huisdier van je kind, hun oogappel, hun grootste liefde. En dan gaat ‘ie dood. Shit happens, maar of je kind hier ooit nog overheen komt, is de vraag.
Sanne (37) is getrouwd met Jeroen en samen hebben ze twee kinderen: Noa (6) en Mees (4). Ieder jaar op Koningsdag trekt haar gezin er feestelijk op uit – maar Sanne blijft bewust alleen thuis.