4x waarom dít paasdiner tof is voor het hele gezin (en lékker)

18.03.2021 12:00

Ondanks dat er even niet veel te doen is, wil je de paasdagen natuurlijk wel genieten met je gezin. Ga bijvoorbeeld gourmetten: hartstikke gezellig, lekker en je krijgt een instant feestgevoel. Nog een voordeel: je kinderen maken zelf hun eten. Heb jij meteen je handen wat vrij.


1. Ieder zijn eigen smaak

Het kan best een gedoe zijn om iets op tafel te zetten wat je kinderen ook lusten. Dat is meteen het mooie van gourmetten: ze kunnen zélf beslissen wat ze maken. Niet alleen goed voor de kook-skills van je kind, maar ook voor de smaakontwikkeling. Al die kleurige ingrediënten zien er spannend uit en zelf kiezen betekent ook méér proberen en proeven. Tip: lekkere sauzen, zoals romige ravigote, maken zelfs de gebakken groenten een feestje.
 

2. Word een kookheld

Tijdens een gourmetfeestje ben je al snel een sterrenkok, want een beetje creativiteit en veel gemak leveren je al de lekkerste gerechten op. Zo gaan kipkrokantjes er met Pasen altijd wel in. Met zelfgekozen dipsausjes maak je het helemaal naar eigen smaak. Of kies voor roze garnalenspiesjes met een lekkere whiskysaus. Makkelijk zat.
 

3. Helpende hand

Verstoppen jouw kinderen zich snel achter de iPad als ze moeten helpen in de keuken? Met paasgourmetten heb je daar vast geen last van, want alleen al de tafel dekken is een feest. Knutsel met elkaar paasservetten en versier de tafel met bloemen, paaseitjes en gekleurde bakjes met alle ingrediënten. Zeker weten dat ze daarbij willen helpen.

4. Verzin samen de leukste gerechtjes

Lekker gourmetten met Pasen is ook echt op kookgebied creatief bezig zijn met je kind. Zo kunnen ze zelf makkelijke gerechtjes maken, wat weer goed is voor het ontwikkelen van hun creativiteit. Zo kun je serieus een hamburger maken in de vorm van een Paashaas – dat is dé gourmetfavoriet van Jones, de dochter van tv-chef Danny Jansen, bekend van 24Kitchen. En met een handig paashaas uitstekertje én kwarteleitje hartstikke leuk om samen te maken. Beetje knoflooksaus erbij en klaar ben je.
 

Meer lekkere gourmet-ideeën

Gourmetten doe je met lekkere sauzen boordevol smaak. Zo maak je van elk gerecht een feest. Bekijk op hier veel meer leuke video's met de fijnste paasrecepten voor het hele gezin. Eet smakelijk!

Bekijk hieronder het recept van de paasburgers: