Ideaal als de zon schijnt: een picknick met je kinderen. Deze frisse salades zijn makkelijk te maken, kun je handig meenemen in een bakje en smaken verrukkelijk.
Lees verder onder de advertentie
Frisse pastasalade met kwarkdressing
Ingrediënten * 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes) * 250 g tomaten (in stukjes) * 500 g penne * 1 ui (in ringen) * 2 el citroenmayonaise * 150 g kwark * 300 g gorgonzola * 0,5 komkommer (In halve plakjes) * 3 eieren (hardgekookt in plakjes)
Bereiding Kook de penne beetgaar. Rooster in een de pijnboompitten in koekenpan zonder boter of olijfolie goudbruin en schud ze op een bord. Doe de pasta in een vergiet en spoel de pasta af onder stromend, koud water. Verdeel de penne met de komkommer, ui, kerstomaatjes en plakjes ei over 4 borden. Roer de kwark los met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Lepel de kwarkdressing over de pastasalade. Bestrooi met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.
Bereiding Neem 3 stronkjes witlof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes en laat ze uitlekken. Snijd 1 stengel bleekselderij (zonder de blaadjes) in fijne boogjes. Snijd 2 appels in plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. Hak een handvol walnoten grof. Meng 10 eetlepels olie met 4 eetlepels azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de witlofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi de selderijboogjes en walnoten erover, werk het daarna af met de yoghurtvinaigrette.
Ingrediënten * 125 g spekblokjes * 1 rode ui (in halve ringen) * 1 mango (in blokjes) * honing-mosterd dressing * 100 g zachte geitenkaas * 200 g sperziebonen * 50 g walnoten * 2 kipfilets * 3 el olijfolie *75 g jonge bladsla
Bereiding Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de sla, de bonen, de kipfilet en de ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Maak de salades af met de geitenkaas, de mango, de spekblokjes en de walnoten.
Boys moms weten: zoons kunnen heftig zijn. Zo ook het zoontje van Frida, toen ze op vakantie was in Kroatië met haar gezin. Hij legde eigenhandig het hele zwembad plat. Per ongeluk.
Elke ouder weet: er komt een moment en dan pikt je kind iets op wat ie absoluut niet had mogen horen. Zo liet de vijfjarige Hugo op een subtiele, maar duidelijke manier weten hoe zijn vader over bepaalde collega’s denkt.
Met twee gezinnen op vakantie, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dachten Anna en haar man. Dat viel tegen, bleek toen ze eenmaal in Frankrijk gearriveerd waren.
Toen Rosie een baby was, vond ik uiteten gaan best een uitdaging. Nu ze twee is, valt het nog niet altijd mee. En dat heeft niet alleen met het kind te maken.
Naomi (30) werkt in duurzaamheidscommunicatie bij een gemeente en is getrouwd met Youp (33). Samen zijn ze de trotse, soms oververmoeide ouders van tweeling Ties en Evi (bijna drie). Verwacht in deze column geen opvoedadviezen, maar wel veel liefde, chaos en herkenbare peuterperikelen uit het leven van een tweelingmoeder. Je kunt haar ook volgen op Instagram: […]
We bereiden ons maandenlang voor op dé grote dag: de bevalling. Bevalplan? Check. Pufcursus? Check. Maar van presentatrice Shelly Sterk mogen we ons best vaker focussen op de periode ná de geboorte, het herstel: “Je lichaam is de volgende dag echt niet klaar voor een wandeling van tien kilometer achter de kinderwagen.”