picknick salades recept
Beeld: Getty

Ideaal als de zon schijnt: een picknick met je kinderen. Deze frisse salades zijn makkelijk te maken, kun je handig meenemen in een bakje en smaken verrukkelijk.

Frisse pastasalade met kwarkdressing

recepten-salades-picknick

Ingrediënten
* 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
* 250 g tomaten (in stukjes)
* 500 g penne
* 1 ui (in ringen)
* 2 el citroenmayonaise
* 150 g kwark
* 300 g gorgonzola
* 0,5 komkommer (In halve plakjes)
* 3 eieren (hardgekookt in plakjes)


Bereiding
Kook de penne beetgaar. Rooster in een de pijnboompitten in koekenpan zonder boter of olijfolie goudbruin en schud ze op een bord. Doe de pasta in een vergiet en spoel de pasta af onder stromend, koud water. Verdeel de penne met de komkommer, ui, kerstomaatjes en plakjes ei over 4 borden. Roer de kwark los met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Lepel de kwarkdressing over de pastasalade. Bestrooi met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.

 

Witlofslaatje met appel

recepten-salades-picknick

Ingrediënten
* 2 appels
* 1 stengel selderij
* 10 el Becel Olie Blend
* 4 el azijn
* 3 stronkjes witlof
* handje walnoten
* 1 dl magere yoghurt
* citroensap
* zout en peper


Bereiding
Neem 3 stronkjes witlof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes en laat ze uitlekken. Snijd 1 stengel bleekselderij (zonder de blaadjes) in fijne boogjes. Snijd 2 appels in plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. Hak een handvol walnoten grof. Meng 10 eetlepels olie met 4 eetlepels azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de witlofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi de selderijboogjes en walnoten erover, werk het daarna af met de yoghurtvinaigrette.
 

Lees ook
9x de mooiste picknickplekken van Nederland >

 

Kipsalade met spekjes en geitenkaas

recepten-salades-picknick

Ingrediënten
* 125 g spekblokjes
* 1 rode ui (in halve ringen)
* 1 mango (in blokjes)
* honing-mosterd dressing
* 100 g zachte geitenkaas
* 200 g sperziebonen
* 50 g walnoten
* 2 kipfilets
* 3 el olijfolie
*75 g jonge bladsla


Bereiding
Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de sla, de bonen, de kipfilet en de ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Maak de salades af met de geitenkaas, de mango, de spekblokjes en de walnoten.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alcoholvrije cocktails
Beeld: Unsplash

De Tequila Sunrise, Mojito en Cosmopolitan: superlekker, maar waarom niet eens een alcoholvrije cocktail? Minstens zo verrukkelijk en ideaal voor een snikhete zomerdag. Wij zetten daarom een aantal alcoholvrije cocktails voor je op een rij.

1. Virgin Mojito

Snijd een limoen in partjes en verdeel ze met een paar blaadjes munt over een aantal longdrinkglazen. Strooi in elk glas wat rietsuiker en stamp met een pollepel de suiker, limoen en munt fijn, zodat de smaken vrijkomen. Hak een paar ijsblokjes in stukjes en vul de glazen met bruiswater, bijvoorbeeld 7up. Rietje erbij en drinken maar.
 

2. Safe sex on the beach

De zon in je glas, maar dan zonder wodka. En heel simpel te maken: vul een glas met ijsblokjes, giet er tegelijkertijd cranberry-, grapefruit- en sinaasappelsap op (van elk ongeveer 100 ml) en garneer op de rand met een opengesneden cranberry.

 

Lees ook:
8x leuke cocktailbars in Nederland >


 

3. Nada Colada

Dit is een zalige cocktail als je van kokos en ananas houdt. Open een verse kokosnoot (of handiger: koop een pakje kokosmelk), snijd 'm in stukken en rasp de kokos heel fijn. Meng de kokos (of de melk) met ananassap en klaar ben je. Gebruik je kokosmelk? Koop dan wat losse stukjes kokos in de supermarkt, rasp die fijn en strooi ze over je cocktail.


4. Mango Martini

Een pittige cocktail voor een hete zomerdag. Schenk 2,5 deel mangosap in een ijsshaker en mix dat met het sap van een halve limoen. Snijd een verse rode peper en voeg naar smaak toe. Of gebruik, voor iets minder spice, een paar druppels tabasco.
 

5. Chocolata

Verwarm 200 milliliter melk in een pan en doe er beetje voor beetje 150 gram melkchocolade bij, in stukjes. Roer goed tot de chocolade is opgelost. Laat het goed afkoelen en zet het mengsel daarna in de koelkast. Schenk het een uur later in een cocktailshaker, voeg wat vanillesiroop en stukjes ijs toe en roep je kinderen, want die gaan hier zeker weten ook van smullen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no-time iets lekkers op tafel zet. We willen niet weten hoeveel calorieen er in deze cheesecake zitten, maar hij is 't meer dan waard, want verrukkelijk is-ie zeker.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >