Valentijnsrecept: gezonde Red Velvet taart met groenten

11.02.2024 08:00

Valentijnsdag staat voor de deur, dus waarom niet nu al wat gezelligheid in huis brengen? Wat dacht je van een bakfestijn met de kids? Dit recept voor Red Velvet taart is niet alleen lekker, maar ook nog ’s gezond.

Gezond? Jazeker! Deze variant is glutenvrij, (eventueel) lactosevrij, zonder geraffineerde suikers én bevat groenten. Duik de keuken in en tover deze smaakvolle traktatie op tafel.

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 6 eieren
  • 200 gram voorgekookte rode bieten
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 30 gram cacao
  • 270 gram havermeel
  • 300 gram (lactosevrije) kwark
  • 2 theelepels rode kleurstof
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 60 gram kokosbloesemsuiker

Voor de frosting:

  • 300 gram (lactosevrije) roomkaas
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Nóg meer leuke tips om Valentijnsdag te vieren met het kroost.

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, ahornsiroop, vanille-extract en rode bieten in een blender en pureer ze glad.
  2. Meng dit vervolgens met de kwark, cacaopoeder, havermeel, bakpoeder kokosbloesemsuiker. Voeg tot slot de rode kleurstof toe.
  3. Vet twee springvormen in en verdeel het beslag gelijkmatig. Bak gedurende 35 minuten op 165 graden.
  4. Meng de roomkaas met ahornsiroop en verdeel het over de lagen van de taart.
  5. Eet smakelijk!

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.