Liefde in overvloed: 14 x zo vier je Valentijnsdag met je kind 

07.02.2024 08:00

Valentijnsdag staat alweer voor de deur! De dag van de liefde, waarop Cupido zijn pijlen in het rond schiet, en stelletjes zich overgeven aan romantiek.

Maar laten we eerlijk zijn, de grootste liefde van allemaal is die voor onze kinderen. Dus waarom zouden we Valentijnsdag niet aangrijpen om die band met onze kleine Cupido’s nog sterker te maken? Hier zijn 14 ideeën om samen met je kinderen te doen op deze liefdevolle dag:

1. Hartjes knutselen

In een creabea bui? Maak samen valentijnskaarten of knutsel hartvormige versieringen die jullie huis nog gezelliger maken.

2. Valentijn? Bakfestijn!

Niets zegt liefde als zelfgemaakte lekkernijen. Bak samen koekjes in hartvorm of maak een gezellige chocoladefontein voor ultiem snoepplezier.

3. Filmmarathon

Kies een paar leuke films en houd een filmmarathon. Zorg voor V-day proof snacks, zoals chocoladeharten of roze snoepjes.

4. Speurtocht

Zet thuis een speurtocht uit met liefdevolle aanwijzingen die leiden tot kleine schatten, zoals snoepjes of kleine cadeautjes.

Een hele kleine spruit thuis? Deze liefdevolle babyactiviteiten zijn perfect voor V-day!

5. Liefdesbriefjes

Schrijf elkaar kleine briefjes met lieve boodschappen en verstop ze op plekjes waar jullie ze gedurende de dag kunnen vinden. Bijvoorbeeld op de badkamerspiegel of in de broodtrommels.

6. Ballonnenboodschap

Schrijf lieve boodschappen op briefjes, stop ze in hartvormige ballonnen voordat je ze opblaast en laat de kinderen de ballonnen lek prikken om de boodschap te ontdekken.

7. Toekomstbrieven

Schrijf samen met je kinderen een brief aan jezelf in de toekomst. Wat willen jullie samen bereiken? Bewaar de brieven en lees ze op een volgende Valentijnsdag. Voor de allerkleinsten is het leuk om jullie favorieten op papier te zetten.

8. Kokkerellen

Bereid samen een speciaal Valentijnsdiner voor. Maak bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza’s en laat elk gezinslid zijn eigen ‘liefdespizza’ samenstellen met favoriete toppings. Bak ze samen af en geniet van jullie culinaire creaties.

9. Karaokefeest

Zet de woonkamer op stelten met een karaokeavond. Laat de kinderen hun favoriete liefdesliedjes kiezen en zing samen de sterren van de hemel (of de ruiten kapot). 

10. DIY T-shirts

Scoor een paar effen T-shirts of hoodies en laat je kids deze versieren met textielverf, stofstiften, glitter en strijkiconen in Valentijnsdag-stijl.

11. Liefdestuin

Als het weer het even toelaat, plant dan jullie eigen bloemen. Leg uit dat deze bloemen symbool staan voor de groeiende liefde in jullie gezin. Bij slecht weer knutselen jullie zelf een mooi bloemetje in elkaar.

Liever een filmpje pakken? Dit zijn de mooiste bioscopen in Nederland.

12. Say cheese

Neem de tijd voor een mini-fotoshoot en schiet de leukste kiekjes van en met elkaar. Een kostbaar aandenken aan deze liefdevolle dag.

13. Liefdespuzzel

Koop een blanco puzzel en laat elk gezinslid een stuk versieren met een liefdevolle boodschap. Puzzel daarna samen de stukken in elkaar. Een fotopuzzel is ook leuk.

14. Liefdesbingo

Maak een bingo met grappige of liefdevolle activiteiten die jullie samen kunnen doen op Valentijnsdag. Wie als eerste een rijtje vol heeft, mag een liefdessnack uitkiezen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.