Deze moeders kregen nog net geen toeval toen een logeerpartijtje bij hun thuis uitliep op een drama. Moeder Katie vindt het juist heerlijk als er kinderen blijven slapen.
‘Ik ben compleet uitgeteld als er vriendjes bij mijn kinderen hebben geslapen, maar toch zeg ik steeds weer ‘ja’ als ze vragen of iemand mag komen logeren’, schrijft Katie. ‘Oké, ik moet extra eten maken, kan niet zomaar in mijn beha door het huis lopen en iedereen hangt in de kroonluchters, maar ik zie dat de kinderen plezier hebben. Ze zitten niet met hun gezicht in een scherm, maar spelen buiten, gaan skateboarden en doen bordspelletjes.’
Katie weet dat niet iedere ouder op een logeerpartij zit te wachten, maar zij kan er echt van genieten. ‘Ook als mijn kinderen bij iemand anders gaan slapen’, schrijft ze verder. ‘Natuurlijk wil ik eerst weten waar ze terechtkomen, geef ik ze hun telefoon mét oplader mee zodat ze me altijd kunnen bereiken en check ik de volgende dag bij het gezin of alles goed is gegaan. We maken ons altijd zorgen om onze kinderen, maar ik wil ze deze mooie momenten niet afnemen. Dus als ik de ouders vertrouw, mogen ze mijn kind meenemen. Lekker toch, zo’n gratis oppas?’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.