Waarom deze moeders níks hebben met me-time: ‘Ik kan mijn tijd wel beter besteden”

21.08.2023 15:28
me-time liever niet Beeld: Pexels

Even geen kinderen en alleen aan jezelf denken. Hartstikke fijn vinden de meeste vrouwen. Maar niet allemaal: “Eerlijk gezegd doe ik liever de was.”

Ilja (39) is moeder van Beau (8), Sarah (7) en Thijmen (4).

“Voordat ik moeder werd ging ik zeker twee keer per week naar een toneelvoorstelling of de film. Toen ik zwanger raakte, gniffelde mijn moeder: ‘Dat ga je nog missen, al die theaterbezoekjes.’ Eerlijk gezegd was ik daar zelf ook een beetje bang voor.

Het geduld niet meer

Maar toen ik Beau voor het eerst in mijn armen hield, wist ik dat het hele toneel me gestolen kon worden. Ik dacht nog even dat het aan de roze wolk lag, maar ik heb twee kinderen en nog steeds niets met me-time.

Natuurlijk ga ik weleens met vriendinnen uit, maar mijn prioriteiten zijn gewoon veranderd. Ik heb geen geduld meer om zo’n hele voorstelling uit te zitten, en ik word blijer van een lange boswandeling met vriend, kinderen en hond.”

Betere tijdsbesteding

Marleen (36), moeder van Boris (3) en Feline (1).

“In de bioscoop ben ik geen tijden geweest. Ik heb niks met sauna’s en beautyfarms en ik shop liever online dan in de stad. Veel efficiënter. Eigenlijk ben ik altijd aan het werk of met mijn kinderen. Een dag voor mezelf? Ik kan mijn tijd wel beter besteden.

“Ik word onrustig als er nog iets op mijn to-do lijst staat”

Als ik een avond alleen thuis ben, ga ik de administratie doen. Ik word onrustig als er nog iets op mijn to-do lijst staat. Lekker dingen van die lijst schrappen is zo rustgevend. Ik heb een grote innerlijke drive om me nuttig te maken. Daarom kruip ik ’s avonds liever achter mijn laptop om nog wat te werken dan dat ik languit op de bank tv-kijk. Dat houdt trouwens wel in dat ik nooit kan meepraten over Netflix-series.”

Wat een tegenvaller

Kristel (35), moeder van Roos (5).

“Ik werk fulltime en ben een single moeder; eigenlijk heb ik het permanent loeidruk. Vorige maand had ik voor het eerst sinds mensenheugenis een dag voor mezelf. Ik verheugde me er enorm op: ik zou de hele dag geen mens spreken en eindelijk The crown kijken.

Man, viel dat even tegen. Na één aflevering had ik er genoeg van, ik voelde me opgesloten in mijn eigen huis en miste menselijk contact. Ik ben lekker door mijn telefoon gaan scrollen en heb drie oude vriendinnen gebeld om bij te kletsen. Daarna heb ik mijn kledingkast uitgemest en de vriezer ontdooid. Heerlijk.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.