Theater, muziek en dans: dit en meer vind je bij deze kindvriendelijke buitenfestivals

21.06.2023 21:25
buitenfestivals zomeruitjes Beeld: Getty Images

Alles smaakt beter in de buitenlucht. Ga maar proeven van de nieuwste theateracts en bijzondere klanken bij deze buitenfestivals voor het hele gezin.

Europees feest

Op festival Spoffin in Amersfoort treden artiesten uit heel Europa op. Zij spelen de nieuwste theateracts en brengen spannend circustheater naar allerlei pleinen in de binnenstad. Ook muziek en dans zorgen voor een zomers sfeertje. 25 tot en met 27 augustus wil je vrijhouden voor dit straatfestival.

Zomerse cocktail

Op 26 augustus is het extra gezellig in de bijzondere natuur van het Kootwijkerzand. Theater op ’t Zand is er zo eentje die je niet wilt missen. Van cabaret tot toneel en van dans tot muziek. Het programma is een zomerse cocktail; je komt hier echt alles tegen.

Klassieke klanken

Het gaat bij Klaterklanken om natuur, verrassende muziek en jonge, veelbelovende musici. De concertjes op dit klassieke muziekfestival zijn júist voor wie eigenlijk nooit naar een klassiek concert gaat. Perfect om je kinderen hiermee kennis te laten maken. Onder het genot van klaterklanken chillen dus, in de mooie omgevingen van Baarn (8 juli), Overveen (15 & 16 juli), Rozendaal (22 juli) of Olst (23 juli).

Wonderlijk gevoel

Dichters, dansers en muziek: dat is festival Wonderfeel. Op de Bosplek in ’s Graveland staat van 21 tot en met 23 juli weer een bomvol kinderprogramma klaar. De vrolijke voorstellingen, knutselactiviteiten en instrumententuin bezorgen je een wonderlijk gevoel. Toegang gratis voor kinderen tot en met 18 jaar.

Los in Den Bosch

Niet alleen met carnaval is het feest in Den Bosch, ook van 3 tot en met 13 augustus gaat het los. Theaterfestival Boulevard vindt plaats in het Zuiderpark en op de Parade, de podia en bijzondere locaties rond de stad. Verwacht theater, dans, muziek en kunstvormen die niet in een hokje passen. Leuk voor de hele familie, al dat opmerkelijke werk van binnen én buiten Europa.

In de uitagenda op kidsproof.nl vind je per regio een overzicht van alle festivals die leuk zijn voor kinderen.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.