Hoe een ‘administratie-uurtje’ per week flinke ruzies kan voorkomen

13.07.2022 14:09
hobbels thuiswerken Beeld: Shutterstock

Ruzie omdat een van de twee vergeten is de container aan de weg te zetten, die ene afspraak te maken of nog steeds dat ene klusje niet heeft gedaan. Herkenbaar? De oplossing is vrij simpel: voer een wekelijks administratie-uurtje in.

Al die klusjes nemen veel ruimte in in je hoofd. Elkaar steeds moeten herinneren aan klusjes die gedaan moeten worden is ook niet echt gezellig. En met een beetje pech voel je je ook nog eens schuldig als je even niks doet. Ellende! Tijd om daar iets aan te doen. TikTokker Celine Hartford heeft dé oplossing gevonden: ze plant met haar partner een wekelijks vast moment om alle saaie klusjes te doen.

@celine.hartford Also; we’re both virgo so we love to bring order and organisation to everything 😂 #organisingtips #householdtips #marriage #relationshiptips #procrastination ♬ Music For a Sushi Restaurant – Harry Styles

In de video ‘5x stomme dingen waar we geen ruzie over willen maken’, legt ze uit dat het administratieve-uurtje hun moment is om alle stomme klusjes weg te werken, die anders de hele week in hun hoofd zouden zitten. Dit is wat ze doen:

  1. Controleer of er nog pakketjes ingepakt of teruggestuurd moeten worden.  Ja? Doe het dan meteen!
  2. Maak afspraken voor dingen zoals de tandarts, de kapper of de fysio.
  3. Ga na wat er nog gekocht of geklust moet worden. Kan het meteen? Doe het dan ook. Kan het niet meteen? Maak dan een lijstje.
  4. Plan leuke dingen en uitjes voor de week erna in en maak meteen de reserveringen.
  5. Kom terug op appjes/mailtjes van vrienden en familie waar je eerder niet aan toe kwam of om plannen te maken.

In een uurtje kun je flink wat stomme klusjes afwerken en ben je elke week bij. Meestal kosten de klusjes op zich niet veel tijd, maar je moet je er wel even toe zetten. Dat is dan ook precies waar je jezelf toe dwingt met dit adinstratie-uurtje. Andere dingen die je in dit uurtje kunt doen: rekeningen betalen, de schema’s van de kinderen checken, maaltijden plannen of boodschappenlijstjes maken en vakanties en feestdagen plannen.

Bron: Scarymommy.nl

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.