“Mama gaat het vuilnis buiten zetten’ is mijn manier om wat tijd voor mezelf te krijgen’

18.05.2023 16:02
tijd voor mezelf vuilnis buiten Beeld: Getty Images

Een leugentje om bestwil kan best, als het voor een nobel doel is. Want óók mama heeft af en toe een momentje voor zichzelf nodig.

Femke (38): “Als de kinderen in bed liggen, is het tijd voor Netflix en iets lekkers. Zoals Toblerone of M&M’s. Die verstop ik voor mijn kinderen, want ik wil ze echt voor mijn man en mezelf houden.

Soms hoort mijn dochter (8) vanuit bed dat we een verpakking openscheuren, en vraagt dan: ‘Wat hebben jullie daar?’ Ik antwoord altijd: ‘Niks hoor, we zijn even de vuilniszak aan het verwisselen.’ Of: ‘Ik moest even iets uit mijn tas pakken.’ Tot nu toe trapt ze daarin, maar ik vrees niet voor lang meer. Het lijkt wel of ze een speciale radar voor verpakkingen heeft.”

Lees ook – Leugentje om bestwil: ‘Het zwembad is vandaag dicht’ >

Had ik maar een hond

Maria (39): “‘Mama gaat even het vuilnis buiten zetten’, of ‘Even iets terugbrengen naar de buurvrouw’ is mijn manier om ’s avonds wat tijd voor mezelf te krijgen. Net lang genoeg om een poosje alleen te zijn en in rap tempo een sigaret te roken, achter de struiken of verderop in de straat.

Soms komt mijn buurvrouw naar buiten en roken we er samen eentje. Nooit zal ik roken waar Valentine (6) en Michiel (3) bij zijn, maar een of twee keer per week snák ik gewoon naar een sigaret, zeker na een drukke werkdag. Had ik maar een hond, denk ik weleens, dan had ik een mooi excuus.”

Lust jij niet

Evelien (38): “Ik zat net op de bank, een momentje voor mezelf. Toen kwam plotseling mijn dochter Emmie (7) binnen, terwijl ik lekker aan het snacken was. Ik zei dat er helaas alcohol in mijn chocola zat, en werkte die snel naar binnen. Emmie had meteen geen interesse meer.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.