me-time
Beeld: Getty

Peuterbillen moeten worden afgeveegd, ruzies beslecht, gymtassen gevuld, mails beantwoord. Zie dan maar eens je me-time te pakken. “Ik kook met een koptelefoon op mijn hoofd.”

LAURA (27): “Mijn dochter van vijf heeft bijna elke middag vriendinnetjes over de vloer. Reuze gezellig, maar tegen halfzes word ik krankjorum van de tekenfilmstemmetjes, Frozen-liedjes en een woonkamer bezaaid met knutselspullen en poppenwagens. Dan trek ik me terug in de keuken, zet mijn koptelefoon op en vlucht in de muziek. Dat is alle me-time die ik voor mezelf geregeld krijg.”


Eén glas

LIESBETH (36) heeft twee zonen van zes en acht én kantoor aan huis. “Als ik werk mogen de jongetjes niet in mijn werkkamer komen. Die regel is heilig en ze houden zich eraan. Elke dag om vijf uur drink ik er één glas wijn in stilte. Daarna kan ik er weer tegenaan.”
 

Heerlijk, zo'n masker

SOLANGE (37) geeft haar dochter van acht een kleimasker. “Vindt ze fantastisch. Even een momentje één-op-één met mij, en daarna maak ik haar wijs dat ze een halfuur niet mag praten, omdat anders haar masker barst. Daarvoor word ik vast vervloekt als ze zestien is, maar voor nu is de rust die het me oplevert onbetaalbaar.”
 

Lees ook
Wat moet ik met me-time? >


Lang leve Netflix

Sommige dingen moet je gewoon voor jezelf houden. Dus begint zzp’er ROSALIE (29) elke dag een uur later met werken dan haar man denkt. “Hij brengt onze tweeling van vier naar school, ik kijk eerst een uur Netflix. Zo kom ik even tot mezelf, voordat ik het ontbijtslagveld van tafel veeg en acht uur werk in vijf uren prop om op tijd de kinderen op te halen.”
 

"Mama wil even rust, zeg ik dan"

MIRJANA (36): “Ik snap niet waar veel vrouwen zo moeilijk over doen. Ik dirigeer mijn kinderen gewoon een paar keer per week (en bij voorkeur op woensdagmiddag) naar hun kamers. Kunnen ze daar spelen. Mama wil even rust, zeg ik dan. De regel is een halfuurtje, maar als ze eenmaal verzonken zijn in hun Lego-bouwsels, krijg ik er vaak zo nog een uur bij cadeau.”


Het hele artikel staat in Kek Mama 10-2017.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

wie-is-de-mol-roos-schlikker

Kek Mama-columnist Roos Schlikker schrijft elke maand bloedeerlijk en supergrappig over wat ze meemaakt. Deze maand: waxen down under.

Na de bevalling van Róman, wilde ik het gras eens goed wieden. Met die dikke buik had ik er steeds maar een gooi naar gedaan. Een beetje op de gok met zo’n scheermes heen en weer strijken en hopen dat de bosschages down under er enigszins acceptabel bij lagen. François noemt het altijd de ‘toef’, wat gezelliger klinkt dan het is. Je moet ervan houden, zo’n dot haar en aangezien hij die van hem netjes bijknipt, wilde ik ook een keurig tuintje.

 

Waxen is gênanter dan baren

Ik besloot het professioneel aan te pakken. Alle hippe meisjes van de stad riepen dat ze niet zonder maandelijks bezoekje aan de waxingsalon konden, dus op een dag toog ik naar een zaakje in de buurt. Wist ik veel dat ik met gespreide benen op een harde bank diende plaats te nemen. Wist ik veel dat een mij volslagen onbekende vrouw warme was op mijn boeltje zou smeren. Wist ik veel dat ik dat gênanter vond dan baren. Wist ik veel dat het allemachtigallehemelsalleg*dsgloeiendegloeiende veel pijn deed toen ze in één sadistische ruk de katoenen lapjes eraf trok en me zo ontdeed van mijn haartjes, mijn opperhuid en mijn waardigheid, aangezien ik het op een loeien zette. Lag dit nou aan mij? 

Ik had nota bene verdovingloos een paar kinderen eruit weten te frotten. Was mijn pijngrens stiekem toch heel laag? Nou, nee. Een dag later sprak ik een kennis die ook naar de waxingsalon was geweest en pas echt een horrorstory had. Een gebrekkig Nederlands sprekende dame had haar gevraagd: “Jij wilt Full Brazilian wax? Die met de sterretje?” Mijn kennis had geknikt. “Is dat je meest uitgebreide behandeling? Dat klinkt uitstekend, doe dat maar. The full works.”
 

Lees ook
Column Roos: 'Mijn zoontje is sinds gisteren gescheiden' >

 

'Wat doe je?'

Ze lag op de martelbank en de waxspecialiast was lustig begonnen met smeren. Nogal, eeeh, uitgebreid. Toen de kennis verschrikt vroeg: “Wat doe je???”, antwoordde de waxeuse: “Jij wou alles weg. Anaal gebied is begroeid. Daarom heet die behandeling met ster.” Paniekerig riep mijn kennis dat ze dit niet wilde – “Haal weg!” – maar de wax was al afgekoeld. Laten we zeggen dat ze na de behandeling zo zacht als een baby was. En de buurt dacht dat het maandelijkse noodalarm was afgegaan.

Ik zal een mietje wezen, maar na twee bevallingen, een waxingsessie en dit verhaal mag mijn tuintje alleen heel zacht geaaid worden met een mesje. Dat is pas een sterbehandeling.

 

Roos Schlikker (42) is journalist, columnist en moeder van zoons Miró (8) en Róman (6). Op Kek Mama schrijft ze over haar gezinsleven. Mail Roos op roos@kekmama.nl.

 

Deze column staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude shirts partner

Goed met naald en draad? Bekijk dan het werk van Stephanie Miller: zij tovert overhemden van haar partner in no time om in een fantastische jurk voor haar dochters.

Zo hoef je nooit meer kleding weg te gooien.

 

'Geen geld'

"Ik ben opgegroeid in een gezin waar niet veel geld was", zegt Stephanie tegen Huffington Post. "Mijn moeder was heel creatief en leerde mij dat ik het moest doen met wat ik had." Dat zorgde ervoor dat ze een paar jaar geleden oude kleding van haar man uit de kast trok en deze omtoverde tot een outfit voor haar dochters. "Het leuke hiervan is: ik weet zeker dat ik nooit iemand anders in hun kleding zal zien."

 

Lovende reacties

Op Instagram deelt ze haar creaties en krijgt ze honderden lovende reacties.

 

 

 

Lees ook
De kledingkast van je kind opruimen: zo pak je het handig aan >

 

 

 

My baby woke up early this morning so I sewed in the early morning hours. She was a good sport letting me try on the dress (only 2 time😂) to cut and fit the sleeves. Once I made her a dress two years ago and kept fitting it on her to adjust the dress, by the time I was done she wouldn't wear it. I decided to not make my kids clothes at that point. Now they ask me to make them dresses and never want to take them off. It is much more rewarding. This shirt was her daddy's shirt that shrunk, @letsbuyutah. #sew #refashion #refashioned #refashionista #sewing #sewingproject #diy #beforeandafter #mothermakes #oldshirt #newdress #dresses #littlegirl #littlegirldress #onehour #onehourprojets #quickneasy #sewforfun #sewfun

Een bericht gedeeld door Stephanie Miller (@mothermakesx4) op

 

 

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >