Leugentje om bestwil: ‘Het zwembad is vandaag dicht’

28.12.2022 14:03
leugens ouders kinderen vertellen Beeld: Shutterstock

Kan best, toch? Hier en daar een leugentje om eigen bestwil. Het probleem is alleen: als je wordt betrapt, sta je voor paal.

Lizette (39), moeder van zonen Mats (3) en Sem (10 maanden):

“Twee weken geleden had ik geen oppas voor mijn jongste en daarom kon ik een keertje niet met Mats peuterzwemmen. Aangezien hij daar al over begint zodra hij wakker wordt en best wel temperamentvol kan reageren, koos ik die ochtend voor een leugentje om bestwil; ik zei dat het zwembad dicht was en dat er helaas geen zwemles was.

De lieve onschuld

Later die ochtend gingen we boodschappen doen en reden we langs het zwembad. Kwamen net zijn vriendjes met nat haar naar buiten gelopen. ‘Hé mama, ik denk dat je je vergist hebt’, riep Mats verbaasd uit. Ik voelde me best knullig. Vooral omdat hij zo goed van vertrouwen was en dacht dat zijn mama dom was geweest. Om mijn schuldgevoel te compenseren mocht hij in de supermarkt iets lekkers uitzoeken voor bij de lunch.”

Lees ook – 20x hilarische leugens die jullie je kind vertellen >

Waterdichte smoes

Karin (36), moeder van zoon Olaf (7) en dochter Eva (4):

“De kortste route naar zwemles is die door de rosse buurt. Meestal weet ik de kinderen af te leiden, zodat ze niet naar ramen aan de rechterkant kijken. Totdat Olaf een keer toch de dames in lingerie in de gaten kreeg: ‘Wat doen die daar nou, mam?’

“De kortste route naar zwemles is die door de rosse buurt”

Niet echt voorbereid op deze vraag flapte ik eruit: ‘O, die wachten tot ze ook opgehaald worden voor zwemles.’ Waarop mijn dochter Eva heel lief zei: ‘Nou zullen wij ze dan maar meenemen?’

Ik heb me eruit weten te praten en ben snel doorgereden. Tegenwoordig rijd ik om.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.