Vrouw sluit haar winkel om borstvoeding te geven en gaat viral

11.03.2019 10:31
vrouw sluit winkel borstvoeding geven Beeld: Shutterstock

Een fatsoenlijke ruimte om te kunnen kolven of borstvoeding te geven aan je kind: op veel werkplekken ontbreekt het er nog aan. Ook de Amerikaanse moeder Emily stuitte op dit probleem. Haar oplossing op werk ging meteen viral.

Emily Edgington is 23 jaar, werkt in een winkel en heeft een dochter van drie maanden. Al tijdens haar zwangerschap gaf ze bij verschillende managers op haar werk aan dat ze straks, als de baby geboren zou zijn en zij weer aan de slag zou gaan, een plek nodig zou hebben om borstvoeding te geven onder werktijd. Maar de managers gaven aan haar oproep geen gehoor. Volgens Cassandra Stone, blogger en eveneens moeder, laat het verhaal van Emily zien dat er bij veel werkgevers nog heel wat werk aan de winkel is als het gaat om faciliteiten bieden voor moeders die borstvoeding geven. 

 

Lees ook:
‘Werkgevers moeten meer begrip tonen voor vrouwen die borstvoeding geven’ >

Toen Emily na haar verlof weer aan het werk ging, moest ze de winkel tijdelijk sluiten omdat ze moest kolven. Ze stond alleen in de zaak, zonder collega’s. Ze hing een bordje op de deur: ‘Sorry. Ik moet kolven en sta alleen vandaag. Ik ben terug over een half uurtje.’ Codey, een klant, zag het briefje hangen, maakte er een foto van en deelde die op Facebook:

 

De post, waarbij zij schreef dat moeders in staat moeten zijn om te doen wat ze moeten doen – ongeacht de situatie – ging direct viral. 

Emily legt daarop uit: ‘Ik had twee keuzes. Of ik zou heen en weer rennen om elke paar minuten te kolven en klanten te controleren. Of ik kon de deur op slot doen en rustig kolven.’ Ze besloot het laatste te doen. ‘Want even rustig de tijd nemen om te kolven, is mijn recht.’

De kersverse moeder hoopt dat de aandacht voor haar verhaal andere bedrijven zal beïnvloeden om hun beleid aan te passen. Moeders die borstvoeding geven moeten volgens haar meer steun krijgen. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >