Vriendin wordt huismus: ‘Ze haakt standaard na een uurtje of twee alweer af’

20.10.2023 12:43
vriendin wordt huismus Beeld: Getty Images

Heb je eindelijk die vriendin gestrikt om iets leuks te doen, blijkt ze meer bezig met het thuisfront dan met lol maken. Lief hoor, zo’n toegewijde moeder, maar ouderwets gezellig in de lampen hangen is óók belangrijk.

Nina (32), moeder van Nova (5) en Sarah (3):

“Ten minste twintig voor­stellen werken we af op de datum­prikker voordat vriendinnen Maud, Fenna, Jasmijn en ik het eens worden over een eetdate. We hebben allemaal een jong gezin en banen, er is altijd wel iemand die niet kan op de voorgestelde dag.

Als we dan eindelijk allemaal bij elkaar zitten, wil ik eigenlijk nooit meer naar huis. Zo fijn, weer eens een meidenavond. Maar Maud en Fenna haken standaard na een uurtje of twee alweer af of gaan uitgebreid zitten gapen of op hun ­hor­loges kijken. ‘Sorry hoor, maar we gaan zo naar huis. Wekker weer vroeg.’ Dat werk. Meestal vragen we dan een subtotaal en splitten alvast de rekening.

Gelukkig heeft Jasmijn hetzelfde gezelligheids-DNA als ik en doet ook zij graag het licht uit. Als we dan eens een avond vrij zijn, dan nemen we het er ook van.”

Lees ook – ‘Een uurtje speeltuin lukt me nog net’ >

Kink in de filmkabel

Jessie (26), moeder van Louèn (3):

“Dat je niet direct na je bevalling de kroeg in wil, snap ik. Maar baby Lio is elf maanden, nu kan mijn vriendin Janice toch wel weer een keer af­spreken? Niet dus.

Tijdens haar zwangerschap drukte ze me nog op het hart dat wat er ook gebeurde, onze filmavondjes zouden blijven bestaan. We houden allebei van romcoms met na afloop een wijntje in een grand café. Haar vriend zou met alle liefde bij de baby blijven.

Maar we zijn nu bijna een jaar verder en hebben nog geen film gezien. Eerst was het de borst­voeding die niet op gang kwam – of juist te veel. Daarna buikkrampjes, verlatingsangst en eenkennigheid. En nu? Ik vraag het niet meer. Ik wacht kalm tot ze van haar roze wolk afdondert.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.