Kijk mama: verrassende series en films voor als de kinderen op bed liggen

12.07.2023 14:09
Films en series voor als de kinderen op bed liggen

Als de kinderen op bed liggen, dansen de ouders op tafel. Nou, you wish. Vaak ben je net zo afgepeigerd als je kroost en wil je gewoon even lekker instorten op de bank. Om een serie te bingen zonder gestoord te worden bijvoorbeeld. Daarom speciaal voor jou een aantal verrassende kijktips!

Verwacht geen series of films met een moeilijk plot, want het is de bedoeling dat je even kunt ontspannen.

Valeria (Netflix)

Valeria is een schrijfster in een crisis. Het schrijven van haar boek komt niet van de grond en ze weet niet voor wie ze moet kiezen: haar emotioneel afwezige echtgenoot of de extreem zwoele Victor. Ze zoekt toevlucht bij haar drie beste vriendinnen: Carmen, Lola en Nerea, die haar steunen tijdens deze ontdekkingstocht. Valeria en haar vrienden worden ondergedompeld in emoties over liefde, vriendschap, jaloezie, ontrouw, geheimen, werk en dromen over de toekomst. Het is balen dat er maar drie seizoenen van deze Spaanstalige serie op Netflix staan, want de afleveringen smaken naar meer, meer, meer. Hadden we al gezegd dat er onwijs veel naakt in deze serie zit? Veel plezier.

Lees ook – Dit zijn de leukste kinderseries op Netflix

Culpa Mia (Amazon Prime)

Culpa Mia volgt het verhaal van een tienermeisje genaamd Noah die haar stad, vriend en beste vriendin achter zich moet laten en moet verhuizen naar het landhuis van William Leister, de nieuwe rijke echtgenoot van haar moeder. Daar ontmoet ze Nick, haar nieuwe stiefbroer, en de botsing van hun sterke persoonlijkheden wordt vanaf het begin duidelijk. Een heerlijk romantisch tienerverhaal (in het Spaans!) waar je nostalgisch zwijmelend van zal genieten.

Glamorous (Netflix)

De oprichter en CEO van een cosmetisch imperium hoopt dat een non-binaire influencer Marco Mejia haar bedrijf een nieuwe impuls kan geven. En zoals je al kunt raden gaat dit niet helemaal soepel. Onlangs werd bekend dat Kim Cattrall haar opwachting zal maken in het nieuwe seizoen van And Just Like That… (de opvolging van Sex and the City) en nu blijkt ze ook de queen diva van het cosmetisch bedrijf in deze serie te spelen. Yay!

Au Pairs: New York (NPO)

Dit programma kijkt weg als een soapserie, dus verdient ook een plekje in de lijst. Bovendien zitten er kinderen in, dus helemaal thuis op Kek Mama toch? De Nederlandse au pairs Sincha, Jaimy, Anne en Bram gaan drie maanden aan het werk in New York. Daar komen ze terecht bij de meest uiteenlopende gezinnen en dat gaat uiteraard niet altijd goed. Zo krijgt Bram het aan de stok met een stel waarvan er eentje heel direct (lees: gemeen) is en de ander Nederlands blijkt te spreken. En komt Sincha terecht bij een heuse momfluencer. Acht afleveringen puur goud.

Bump (Amazon Prime)

De tiener Olympia, een ambitieuze en georganiseerde middelbare school studente, wordt overrompeld als de lang uitgestelde gevolgen van een impulsieve beslissing haar plotseling overvallen. Vertaling: ze bevalt van een kerngezonde baby in het toilet van haar school. De vader blijkt de populaire Santi, die op het eerste gezicht een stouterd lijkt te zijn. De chemie tussen beide acteurs is enorm en dat maakt dit onwaarschijnlijke liefdesverhaal hemels om naar te kijken. Ook is er in de Australische serie ruim plaats voor de vreemde relaties die de ouders van het stel onderhouden. Lachen, huilen en verbazing gegarandeerd. Inmiddels staan er al drie seizoenen van Bump op Prime.