verschoonblunders

Als er een cursus 'verschonen voor beginners' bestond, dan hadden deze moeders zich ongetwijfeld opgegeven. Want man, die luierwissels zijn soms net rocket science.

Jet, moeder van Juul (11), Felix (9) en Bobby (4): "Toen Juul nog peuter was, moest ik haar verschonen in een superhippe tent waar ik al werd aangekeken bij binnenkomst mét kind. Kind ook nog poepbroek. Dus ik verschonen op die krappe plee op de grond (geen aankleedkussen of iets natuurlijk). Ook nog doekjes op, en terwijl ik me omdraai om wc-papier te pakken loopt mijn nog vieze kind in blote billen doodleuk het restaurant binnen. Ik wist niet hoe snel ik haar weer naar binnen moest sleuren en  ben ‘m daarna direct gepeerd natuurlijk..."

 

Mariette, moeder van Casper (4) en Nora (2): "Mijn man heeft het ooit gepresteerd de plakkers aan de achterkant te krijgen. Ja, ik vond het ook knap."

 

Justine, moeder van Evan (1): "In de spuitpoep-periode (Evan was net een maand) verschoonde ik haar op de eettafel bij de ouders van m'n vriendin. Toen was ik nét te laat met een nieuwe luier; er ging een dikke streep poep van zo'n 70 centimeter over de tafel. En over de placemats. Het zag eruit alsof ik met een knijpfles mosterd de tafel had bewerkt. We hebben het de ouders maar niet verteld.

 

Jessy, moeder van Rik (3): "Bij een van de eerste verschoonsessies buitenshuis zat ik niet op te letten en plaste hij over de hele (chique) verschoontafel heen. Ik snap nu waarom ze op openbare toiletten van die treurige plastic uittrek-commodes hebben. Die zijn tenminste makkelijk schoon te maken..."

 

Malu, moeder van Mack (5 maanden): "Les één als je een jongetje verschoont: piemel omhoog. Ja, ik wist dat natuurlijk wel, maar we hadden haast (moesten naar een verjaardag) dus ik deed alles even snel-snel. Kwamen we bij die verjaardag aan, m'n schoonmoeder natuurlijk gelijk heerlijk knuffelen met haar kleinkind, zegt ze na een uurtje: 'Volgens míj lekt er wat..' En ja hoor: ons kind én het shirt van moeders zeiknat. We hadden wel een schone romper, maar geen extra broekje mee. Het was ijskoud dus Mack voor de vorm wel nog sokken aangetrokken, maar dat was natuurlijk geen gezicht."

 

Tja, daar word je natuurlijk niet blij van. Waar we wel blij van worden? De nieuwe premium luiers van Albert Heijn. Werken perfect, zijn superzacht, blijven extra lang droog en zien er ook nog eens hartstikke leuk uit. Onze lezeressen mochten zelfs meedenken over de designs op de luier: twee verschillende prints uit de dierenwereld. Hoe groter je kind, hoe avontuurlijker de dieren die erop staan. Daar kan je kind mee gezien worden.

En het wordt mooier, want als Kek Mama-abonnee kun je ze nu met 40% korting kopen. Dus ga met jouw persoonlijke abonneebrief naar de winkel, toon je bonuskaart en maak gebruik van de actie!

tips-gewichtscoach-afvallen-niet

Door die schappen vol met pepernoten en kerstkransen ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met de nieuwjaarsvoornemens. Hoeft ook niet, maar mócht je je op 1 januari toch bedenken, dan heb je ongetwijfeld wat aan deze tips van gewichtscoach Mieke Kosters.

1. Leef niet volgens de regels van een ander


Je eetpatroon van de ene op andere dag omgooien? Echt. Niet. Doen. Dit houdt niemand vol. De kans dat je na een paar dagen weer in je oude patroon valt, is groot. Afvallen gaat in kleine stappen: luisteren naar je lichaam, eigen keuzes maken. Dus niet opeens gaan leven volgens de regels van een ander. Of dat nu Sonja Bakker, Fajah Lourens of Rens Kroes is. Blindelings anderen volgen, doe je alleen maar tijdelijk. Daar gelooft Mieke niet in: "Je moet in jouw huidige leven, met de dingen die jij lekker vindt en die bij jouw gezinssituatie passen, een manier zoeken om in balans te blijven", legt ze uit. "Je hebt simpelweg drie knoppen om aan te draaien: ‘meer bewegen', ‘minder eten' en ’snelheid van afvallen'. Zorg dat je deze drie factoren in een evenwicht brengt waarmee je tevreden afvalt, eet en beweegt. Dát werkt. En dan hoef je nooit apart te eten van je gezin en eet je nog steeds de dingen die jij lekker vindt."
 

Lees ook
5 steengoede afvaltips voor de laatste 5 kilo

 

 

2. Laat lekkere dingen niet altijd staan


Bijna elk dieet draait om wat je allemaal níet meer mag eten. Je start daardoor met een negatieve kijk op afvallen: jij moet weer streng zijn en afzien. Niet doen: regievol afvallen is veel leuker dan machteloos overeten. Draai je mindset om: Jij mag alles eten, je wilt het niet langer. Je kiest ervoor om slanker te worden (en te blijven). Als je zo redeneert, ben je zelf de baas over je eetgedrag en heb jij de regie. Er zijn geen verboden middelen, want als je geen chocola mag, wil je het juist. Dan ben je alleen maar bezig met al die lekkere dingen die aan jouw neus voorbijgaan en da's zonde. Je mag alles, je kiest zelf. Niet meer al het lekkers, wel het allerlekkerste. Dan val je af en eet je super lekker, ja, ook wijn en chocola.
 

 

3. Roep niet de hele dag 'arme ik'

'Alle slanke mensen kunnen altijd alles eten': arme ik. 'Zij vallen veel sneller af': arme ik. 'Oh, ik moet wéér streng zijn': arme ik. Stop met deze negatieve gedachten, want blijf je 'arme ik' roepen, dan zal het jou niet lukken om lange tijd op je gewicht te blijven: niemand kan een heel leven afzien. Dus stuur ‘arme ik’ de deur uit. Stop met vergelijken en kies het eetgedrag waar jij blij van wordt. Pak de regie. Jij bepaalt wat je in je mond stopt. Je hebt een keuze. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Editor's note: dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

moeder-op-38

Blogger Caitlin Weaver wilde altijd jong moeder worden, maar na haar studie, huwelijk, scheiding en nog een huwelijk, was haar man ineens 46 en zij 38. Toch had ze het nooit anders gewild, schrijft ze op Scary Mommy.

 

'Toen ik hoorde dat ik zwanger was, wilde ik voor mijn kind het allerbeste', schrijft Caitlin. 'De veiligste wieg, de beste kinderarts, de beste kleuterschool én biologische kindervoeding. Maar wat achteraf het beste bleek voor zijn toekomst? Hem op oudere leeftijd krijgen.'

 

Vrouwen van haar eigen leeftijd

Wel voelt de blogger zich anders dan andere moeders: ze heeft geen jongere 'moedervriendinnen' en ook contact leggen met vrouwen van haar eigen leeftijd gaat lastig. 'Zij hebben oudere kinderen en zitten in een andere levensfase; ik blijf altijd anders.' Ze vervolgt: 'In eerste instantie probeerde ik mijn leeftijd te verbergen, maar nu ben ik gewoon eerlijk. Want ondanks het stigma ben ik blij dat ik mijn zoon op latere leeftijd heb gekregen. Voor mij voelt het fijn: ik heb mijn opleiding afgerond en heb carrière kunnen maken. Vertelt de opvang dat mijn kind ziek is? Dan ga ik weg van m'n werk zonder dat ik bang ben dat iemand mijn baan inpikt.'

 

Lees ook
Fotoserie: deze baby's lijken al behoorlijk op leeftijd >

 

Financieel op een rij

Ook vindt Caitlin het fijn dat ze alles financieel op een rij heeft én, het allerbelangrijkste, blij is met zichzelf. 'Persoonlijk lijkt mij niets moeilijker dan een kind opvoeden terwijl je er nog niet eens achter bent wie je zélf bent. Maar toegegeven: er is niet één goede aanpak voor het moederschap. We willen uiteindelijk allemaal hetzelfde voor onze kinderen: het best mogelijke leven.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >