Kleine financiële misverstanden kunnen onverwacht grote gevolgen hebben voor persoonlijke relaties. Zo betekende een Tikkie van 7,50 euro het einde van een vriendschap voor Elanor.
Lees verder onder de advertentie
Elanor: “Een goede vriendin en ik besloten onze kinderen te trakteren op een dagje pretpark. Zij kon via haar werk met korting de tickets regelen, dus dat betaalde zij. Ik zou dan het eten, drinken en de snacks in het park voor mijn rekening nemen. Voor vier kids en twee volwassenen leek het ons aannemelijk dat we rond hetzelfde bedrag zouden uitkomen.
Lees verder onder de advertentie
Snelle rekensom
De dag was heerlijk: gillende kinderen in achtbanen, plakkerige handen van suikerspinnen en lachende gezichtjes op de foto’s. Aan het einde van de dag stapten we moe maar voldaan mijn auto in voor de rit terug naar huis. Onderweg begon mijn vriendin over de kosten, dat we die van de week nog even naast elkaar moesten leggen. Ik maakte in mijn hoofd een snelle rekensom van wat ik ongeveer had uitgegeven. De kosten voor het eten en drinken leken aardig in de buurt te komen van de prijs van de kaartjes, dus dat zat wel snor, zei ik.
Een paar dagen later ontving ik echter een Tikkie van 7,50 euro voor “uitje met kids”. Verbaasd vroeg ik haar waar deze kosten voor waren. Tot mijn verbijstering bleek dat ze elke uitgave die ik die dag had gedaan – van een muffin tot een mok chocolademelk – nauwkeurig had bijgehouden en tot de conclusie was gekomen dat zij meer had uitgegeven aan de kaartjes dan ik aan het eten en drinken.
Lees verder onder de advertentie
Ik was stomverbaasd. Niet alleen omdat ze blijkbaar elke cent had geteld, maar ook omdat ze met mij was meegereden en had getankt en de parkeerkosten van 17,50 euro had betaald zonder daar iets voor terug te vragen. Ik grapte: ‘Dan stuur ik jou ook een Tikkie voor benzine en parkeerkosten, goed?’ met een knipoog. Misschien een beetje kinderachtig van mijn kant, maar dit was niet de eerste keer dat haar gierigheid naar boven kwam. En dat begon me dwars te zitten.
Mis niks van Kek
Volg ons kanaal en lees als eerste nieuwe verhalen en columns
De druppel
Ze reageerde defensief en zei dat ik die autokosten sowieso wel had gemaakt, ook als ze met haar eigen vervoer was gegaan. Ik vond dat een vreemd argument. De verwijten gingen over en weer en er werden allerlei oude koeien uit de sloot gehaald.
Lees verder onder de advertentie
Ik legde uit dat vriendschap voor mij gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en geven zonder altijd direct iets terug te verwachten. De ene keer betaalt de ene een koffie, de andere keer de ander. Zo zag ik onze vriendschap voor ons. Helaas leek ze mijn standpunt niet te begrijpen. Ze bleef erbij dat geldzaken altijd eerlijk en precies verdeeld moesten worden, ongeacht de persoon of situatie. Dat verraste me niet, want er waren eerdere momenten waarop ze op de cent nauwkeurig wilde afrekenen, zelfs bij de kleinste uitgaven. Destijds wuifde ik het weg, want ik was de beroerdste niet, maar dit was toch wel de druppel.
Ons meningsverschil escaleerde en uit principe weigerde ik de Tikkie te betalen. Het gevolg was dat we elkaar maanden niet spraken. Uiteindelijk leidde het tot het einde van onze vriendschap. We zijn bijna een jaar verder en van onze eens zo hechte vriendschap is niks meer over. En dat door een Tikkie van 7,50 euro.”
Lees verder onder de advertentie
Ook Amber ontving een verrassende Tikkie: ze werd tot haar grote verbazing verzocht om na een speelafspraakje 1,25 euro afrekenen. Je leest het verhaal hier.
Trigger warning: in dit artikel komt een eetstoornis ter sprake, wat mogelijk triggerend kan zijn.De druk om na een bevalling ‘snel weer de oude te zijn’ is groot. Social media staat vol met moeders die binnen no time hun zwangerschapskilo’s kwijt zijn en weer in hun oude spijkerbroek passen. Dat kan ervoor zorgen dat je […]
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
Heb je weleens stiekem een blik geworpen op de chatgesprekken van je tiener en je afgevraagd wat al die emoji’s betekenen? Dan ben je niet de enige. De nieuwe Netflix-hit Adolescence heeft ouders in heel Nederland aan het denken gezet over de verborgen betekenissen achter emoticons. Taalplatform Preply heeft ze op een rij gezet.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.