‘Sinds ik moeder ben heb ik meer behoefte aan eenvoudige outfits’

20.06.2022 06:41
mode mama Mary-Anne Kammeron Beeld: privé

Mary-Anne Kammeron (29) is getrouwd met Nazar (33) en moeder van Noah Rae (3). Ze is model, influencer en online ondernemer.

“Mijn moeder is op modegebied mijn grote voorbeeld. Als zangeres speelde ze vroeger in musicals en toerde met haar band de hele wereld over. Daarbij droeg ze de mooiste outfits, zoals leren broeken in allerlei kleuren met matchende gilets.

Net als zij stond ik als kind graag in de schijnwerpers. Ik hield van dansen en zingen en trok haar cowboylaarzen uit de kast om er thuis modeshows mee te lopen. Op mijn achttiende werd ik model. Ik liep op de catwalk in kleding van ontwerpers als Addy van den Krommenacker en deed veel shoots en commercials, maar tegenwoordig ligt de focus meer op online.

mode mama Mary-Anne Kammeron

Garderobe

Ik werk voor verschillende beauty, mode- en lifestylemerken en krijg ter promotie op mijn socials geregeld outfits toegestuurd van kledingmerken. Toch koop ik maandelijks ook zelf iets nieuws – is het niet voor m’n eigen garderobe, dan wel voor Noah Rae. Voor hem combineer ik goedkopere basics met een trui of polo van een duurder merk. Mijn man vindt het prima. Sterker nog, laat ik een jas zien die ik voor Noah Rae heb gescoord, dan zegt hij: ‘Gaaf, koop je die ook voor mij?’

mode mama Mary-Anne Kammeron

Noah Rae heeft een vrij klassieke stijl. Romantisch, bijna. Denk aan een linnen broek met blouse en bretels en schattige, leren sandalen. Het liefst kleed ik ’m in het wit, beige en donkerblauw, behalve naar de opvang dan. In het begin haalde ik ’m daar een keer op en zat zijn beige wollen trui onder de verfvlekken. Heerlijk dat hij het naar z’n zin had gehad, maar mijn modehart brak. Sindsdien draagt ie op crèchedagen iets zwarts of grijs. Hij lijkt dan wel een ander kind – laatst kwamen we zijn juf in de stad tegen en zij herkende hem bijna niet in zijn ‘nette’, normale outfit.

Lees ook: Zó krijg je moddervlekken uit de kleding van je kind >

mode mama Mary-Anne Kammeron

Lekker eenvoudig

Zelf hou ik van eenvoud. Mijn outfits zijn overzichtelijk, met weinig laagjes. Eigenlijk is dat vooral gekomen door het moederschap. Vroeger liet ik me vaak leiden door trends. Dan zag ik een felrood pak in de winkel en moest dat per se hebben, maar na één keer dragen lag het te verstoffen.

“Vind in de ochtendstress met een peuter maar eens de tijd voor een uitgebreide stylingsessie”

Sinds ik moeder ben heb ik meer behoefte aan structuur. Ik heb mijn kledingkast uitgemest – dag pailletten, franjes en felgekleurde items – en een garderobe samengesteld die voornamelijk bestaat uit beige en pasteltinten. Daarmee maak ik ook snel een passende outfit. Wel zo handig, want vind in de ochtendstress met een peuter maar eens de tijd voor een uitgebreide stylingsessie.”

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.

mode mama Mary-Anne Kammeron

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.