Mama is danseres: ‘Dansen met mijn dochter is mijn grote droom’

29.03.2019 07:10
portret Rony Correa gogo danseres

Rony kwam zowat dansend ter wereld. ‘Ik hoop dat mijn dochter later ook gaat dansen – haar roze pakje en tutu voor haar eerste dansles liggen al klaar.’

Rony Correa (27) is gogo danseres. Ze is single en moeder van Avéya (1).

“Mijn moeder roept altijd dat ik dansend uit haar buik kwam. Zodra er muziek was, bewoog of zong ik mee. Ook deed ik voor de spiegel – in een beha van mijn moeder, gevuld met sokken – videoclips op televisie na. Op mijn achtste nam een vriendinnetje me mee naar streetdance. Ik vond het geweldig, deed alle pasjes foutloos mee. Na afloop mocht ik meteen bij de selectie van het dansteam.
 

Gogodanseres

Inmiddels dans ik al jaren fulltime. Ik heb meegedaan in videoclips, televisieprogramma’s en dinner shows. Ook geef ik dansles en ben ik lid van de meidengroep GRLBND. Momenteel werk ik vooral als gogodanseres in nachtclubs. Er wordt soms gezegd dat alle gogodanseressen schaars en ordinair gekleed zijn. Dat beeld klopt niet. Natuurlijk zijn mijn armen, benen en buik bloot, maar het is altijd stijlvol. Je zult me ook nooit in een doorschijnende beha of met tepelplakkers zien dansen – zulke verzoeken wijs ik af. Ik ben er om mensen een leuke avond te bezorgen, niet om er een seksuele lading aan te hangen.
 

Werk en moederschap

Tijdens mijn zwangerschap danste ik zo lang mogelijk door. Na vijf maanden vond ik het welletjes, toen werd mijn buik echt zichtbaar en voelde het ongemakkelijk om in een discotheek te staan – al heb ik nog wel tot 34 weken lesgegeven. Nu kan ik mijn werk prima combineren met het moederschap, want ik dans alleen ’s avonds om het weekend in clubs. En als ik lesgeef, is Avéya bij haar vader of past mijn moeder op.
 

Lees ook
Wendy is stuntvrouw: ‘Ik sprong zonder parachute uit een helikopter’ >

 

Moederschap en vrouw-zijn

Negatieve reacties krijg ik in mijn omgeving eigenlijk nooit, maar op social media is dat anders. ‘Wat zou je dochter hiervan vinden’, schreef iemand laatst onder een gogodansfilmpje dat ik had gepost. Ik was woedend, maar hield me in. In plaats daarvan deelde ik een foto van mezelf in lingerie met de boodschap dat het moederschap en vrouw-­zijn prima samengaan – en dat anderen daar niks over te zeggen hebben. De reacties die ik daarop kreeg waren positief.
 

Dansen

Mijn dochter is nog jong, maar heeft nu al gevoel voor ritme. Zet ik Bruno Mars of Beyoncé op, dan deint ze mee op de beat. Ik hoop dat ze later ook gaat dansen – haar roze pakje en tutu voor haar eerste dansles liggen al klaar. Als ze het niet leuk vindt, stoppen we meteen, maar ik hoop het zo. Dansen met haar is mijn grote droom.”
 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 03-2019.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >