Kledingkast aanschaffen voor de kinderkamer? Hier let je op

10.04.2021 13:22
kledingkast kinderkamer hier op letten Beeld: Getty Images

Een kledingkast is onmisbaar in de kamer van je kind: naast kleding kun je er namelijk ook speelgoed en andere dingen in kwijt. Maar welk model kies je en waar moet je op letten bij de aanschaf? Wij zochten ’t voor je uit.

Tijdens je zwangerschap ga je op zoek naar spullen voor de babykamer, zoals een ledikant en commode. Die laatste zijn vaak groot genoeg om de rompers en kledingsetjes van je baby in op te bergen.

Maar zodra de garderobe van je spruit wordt uitgebreid – of je het eerste voorraadje koopt in grotere maten – zul je merken dat je niet alles meer kwijt kunt in de commode. Het is daarom verstandig om ook meteen te shoppen voor een kledingkast.

Kledingkasten voor de baby- of kinderkamer bestaan in allerlei soorten en maten. Het loont om je te verdiepen in wat in jullie huis een goed model is – de kans is namelijk groot dat de kast na een aantal jaar met je kind mee verhuist naar de kinderkamer. Waar je zoal op kunt letten voor je tot aankoop overgaat, zetten wij voor je op een rij.

Lees ook:
De kledingkast van je kind opruimen: zo pak je dat handig aan >

 

Ruimte

Houd ten eerste rekening met de indeling van de kamer. In de babykamer lijkt de kledingkast die je op het oog hebt aan de grote kant, maar misschien is de maat straks wel perfect in de kinderkamer (waar hij langer zal staan). Bedenk van tevoren waar je ‘m neer wilt zetten en noteer de afmetingen van de kamer(s).
 

Model

Een kledingkast is één van de grootste meubels en zal daarom grotendeels de uitstraling van de kinderkamer bepalen. Misschien vind je een kleurrijk en uitgesproken model juist leuk, maar je kunt ook voor de ‘veilige’ optie gaan met een tijdloze kast (bijvoorbeeld wit of grijs) die bij ieder behangetje en vloerbedekking past.
 

Indeling van de kledingkast

Dan de binnenkant van de kast: zoek je een model waar je de kleding van je kind voornamelijk in kunt ophangen, of wil je juist veel planken? En wil je de planken in hoogte kunnen verstellen of mogen ze vast zitten? Verder is het verstandig om na te gaan of de kast schuifdeuren heeft of openslaande deuren. Dat laatste kan minder handig zijn als je een relatief kleine of volle kinderkamer hebt.

Veiligheid

Tot slot heel belangrijk: ga na of de kast die je koopt stevig staat en veilig is. Hij mag niet wankelen of omvallen als je kind eenmaal wat ouder is en aan één van de deuren gaat hangen. In een meubelspeciaalzaak kun je er vanuit gaan dat de kasten aan de veiligheidseisen voldoen, maar een extra check kan nooit kwaad. Doe dat ook zeker als je een kledingkast tweedehands koopt.
 

Wij hebben vast een aantal mooie kledingkasten voor je uitgezocht: check ze hier.

 

Bron: Prenatal & Lady Lemonade

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >